Ankara baz istasyonu ormanı gibi!

Ankara baz istasyonu ormanı gibi!
4 Mayıs 2012 16:05

İstasyonlar en çok Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören’de bulunuyor7 bin noktadan ‘baz’lanıyoruz
7 bin 29 tane bulunuyor

İstasyonlar en çok Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören’de bulunuyor7 bin noktadan ‘baz’lanıyoruz
7 bin 29 tane bulunuyor

 

Bir bölümü bina, sağlık tesisleri ve çocuk parkları gibi yaşamalanlarına çok yakın mesafelerde kurulduğu için yurttaşların yoğuntepki gösterdiği cep telefonu baz istasyonlarından başkentte 7 bin 29tane bulunduğu ortaya çıktı. Anakentte 220 adet var

 

 

 

 

Başkentte, Anakent Belediyesi’nin sorumluluğundaki aydınlatmadireklerinde 220 adet baz istasyonu olduğu da belirlendi. AnakentBelediyesi önceden kendi sorumluluğunda sadece bir baz istasyonubulunduğunu ileri sürmüştü.

İzin alma zorunluluğu yok

 

160 baz istasyonu ise parkların yakınlarında. İstasyonlarıdenetlemekle yükümlü Bilgi Teknolojileri Kurumu baz istasyonları için “Çevre binalardan izin alma zorunluluğu yok. Sağlığa ilişkin bir rapor düzenlenmiyor” diyor.

 

 

Ev alana baz istasyonubedava!

 

Türkiye’de GSM operatörlerinin “artan çekim kuvveti” reklamlarınınardında hummalı bir çalışma yatıyor! Ankara’nın birçok yerinde cadde vebina çatılarında, mantar gibi biten baz istasyonlarının bir örneği deEtimesgut’ta bulunuyor. Çevre yolunun hemen yanındaki ElvanMahallesi’nde, gecekondu ve binaların arasına yerleştirilen bazistasyonu görenleri şaşırtıyor. Mahallenin içinde, çalışır haldeki bazistasyonunun 3 metre yanındaysa inşaatı devam eden bir bina var. Bubinanın sağlık açısından ne kadar güvenli olduğu merak konusu

 

 

 

Çevreden izin yok, sağlık raporu da yok

 

 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in verdiği soru önergesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım adına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yanıtlandı.

BTK, Dibek’in sağlık ve denetim ile ilgili sorularına “Binaüzerlerine kurulan baz istasyonları için çevre binalardan izin almazorunluluğu bulunmamaktadır. Bu istasyonların sağlığa zararlı olupolmadıkları hususunda ise herhangi bir rapor düzenlenmemektedir” yanıtı verdi.

Yanıtlarda verilen bilgilerle Ankara’nın baz istasyonu dökümü de ilk kez net olarak ortaya çıkmış oldu.

Verilen bilgilere göre başkentteki 7 bin 29 bazistasyonunun 2.386’sı Çankaya ilçe sınırlarında yer alıyor. Çankaya’yı1.189 baz istasyonu ile Yenimahalle izliyor. Ardından Keçiören 722 ilegeliyor. Bilgilere göre Altındağ’da 685, Etimesgut’ta 386, Gölbaşı’nda153, Mamak’ta 390, Sincan’da 381, Akyurt’ta 38, Ayaş’ta 19, Bala’da 33,Beypazarı’nda 40, Çamlıdere’de 26, Çubuk’ta 80, Elmadağ’da 45, Evren’de3, Güdül’de 17, Haymana’da 40, Kalecik’te 21, Kazan’da 69,Kızılcahamam’da 58, Nallıhan’da 22, Polatlı’da 115, Şereflikoçhisar’da47 ve Pursaklar’da 64 baz istasyonu bulunuyor.

 

 

CHP’li Dibek, önceki soru önergesine verilenyanıtta Ankara Anakent Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında yalnızcabir adet baz istasyonu olduğu ve bundan 36 bin TL gelir elde edildiğiyönünde ifade bulunduğunu anımsatarak “kaldırım ve orta kaldırımlarda bulunan aydınlatma direklerinde yer alan baz istasyonu sayısını”da sordu. Bunun üzerine BTK, Anakent Belediyesi sorumluluk alanındaolan aydınlatma direklerinde 220 adet baz istasyonu bulunduğu bilgisiniverdi.