Anadolu Üniversitesin’de kobani eylemi

Anadolu Üniversitesin’de kobani eylemi
10 Ekim 2014 16:20

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, kampus içerisinde yürüyüş yaparak IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

 

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki yurtların önünde toplanan Halkların Demokratik Kongresi Gençliği üyesi 50 kadar öğrenci ‘Yaşasın Kobane Direnişi’ yazılı pankart açıp yemekhaneye doğru yürüyüşe geçti. Gruptakiler sık sık ‘Kobane’de dövüşene bin selam’ , ‘Katil IŞİD işbirlikçi AKP’ ve ‘ Kobane’de kadınlar devrim yapıyor’ sloganları attı.

 

Yemekhane önüne gelen grup adına basın açıklamasını Mihriban Aybar okudu. Aybar şunları söyledi:

 

“Provokasyonun arkasında kesinlikle devlet ve AKP hükümeti vardır. Bu provokasyonların Kobane direnişinin sürdüğü ortamda katliamlarla sonuçlanan saldırganlıklara dönüşmesi dikkat çekicidir. Son cinayetler bu saldırıların ne kadar örgütlü ve planlı olduğunu ortaya koymuştur. AKP hükümeti ve beslediği çeteler devrededir. Anadolu halklarının Kobane’ye desteğinin önünü kesmek için bu saldırılar yapılmıştır. Bu saldırılarla Kürt özgürlük hareketine ve halkına ‘Benim politikalarıma boyun eğmezseniz bu tür saldırılarla karşılaşırsınız’ tehdidi yapılmaktadır.”

 

Yapılan konuşmaların ardından gruptakiler Kobani’de ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.