Anadolu hayvancılık-boğa sperması ithalatı

Anadolu hayvancılık-boğa sperması ithalatı
21 Nisan 2018 09:17

Anadolu hayvancılık tarımın bir kolu olan hayvancılık, ekonomik değeri olan hayvanların yetiştirilmesi çeşitli şekillerde yararlanılması ve pazarlanması olayıdır. Kırsal kesimlerde tarımın sigortası durumundadır. İklimdeki karasızlıkların tarımı olumsuz yönde etkilemesinden dolayı.Tarım hayvancılık birbirini destekler. Türkiye hayvan varlığı fazla olan bir ülkedir. Ancak hayvanlarımızın et, süt, yumurta verimleri düşüktür. Yerli ırklar et-süt verimi yüksek olan ırklarla melezleştirilmeli veya iyi cins hayvan ithal ederek sayısını arttırmalıyız. İyi cins hayvan yetiştirmek amacı ile cumhuriyetin ilk yıllarında çalışmalar başlatılmıştır. İyi cins yetiştiren çiftliklere hara denir. Mera hayvancılığı otlaklarda yapılan hayvancılık şeklidir. Masrafsızdır ancak verimi düşüktür. Bundan dolayı yem kullanımı fazla olan, fakat verimi yüksek olan ahır hayvancılığına önem verilmektedir.

 

 

İyibirsunitohumlamaönceliklesizinkabiliyetinizebağlıdır.Ben bu işi hemen yaparım demek sizi yanılgıya düşürür. El becerisininyanındaüremeorganlarınınanatomisini ,fizyolojisinivepatolojisini de bilmekgerekir. Ayrıcazamanvesabırister. İstenildiğinde süper boğaları elinizin altında olması büyük avantajdır. Kısır boğaların önüne geçilmesinden başka, ayrıca genetik potansiyeli yüksek yaşlı ve sakat boğa spermasıuzun yıllar kullanılır. Suni tohumlama ile genital yolla bulaşan brucella gibi hastalıkların önüne geçilir, sperma ile bulaşan löykosis, viraldiarev.sgib hastalıklar önlenir. Avantajları;istenilen özellikte boğalar her zaman bulunur, hastalıkların önüne geçilir, kısır boğalar hemen tespit edilir, genetiği süper boğalar kullanılır, yaşlı ve süper boğaların kullanılmasına olanak tanır, ayrıca işletmenizde boğa bakmaya ihtiyaç yoktur.

 

Boğa sperması ithalatı, dünya nüfusu hızla artmaktadır. Bu artış beslenme sorunu nu ve protein ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Dünyanın değişik yerlerinde yapılan seleksiyonlar sonucu verimi yüksek hayvanların sperma ve embriyoları ile aynı anda başka ülkelerde verimi düşük hayvanlara çok kolay gen aktarımı yapılabilmektedir. Bölgesel hayvanlar birbirleri ile çiftleştiğinde genetik yakınlaşma, oysa suni tohumlama ve embriyo nakli ile genetik çeşitlenme ile verimlerinde ciddi artış sağlanabilmektedir Genetik yakınlaşma önlenmiş olur, özürlü ve verimi düşük yavruların oranı düşer, et ve süt miktarında, kalitesinde artışı sağlanır, ırklar arasındaki dayanıklılık ve verim için yapılan “melezleme” de dünyanın her noktasındaki uygun hayvanlar birleştirilir, döl tutma ve döl verimi artısı sağlanır, genetik kusurlardan kolayca kurtulma şansı olur.

Detaylı bilgi için : http://www.anadoluhayvancilik.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.