Amasya CHP'de yerel seçim startı

Amasya CHP'de yerel seçim startı
13 Mart 2013 18:31

Yerel seçimler yaklaşırken, İl ve İlçe örgütleri de yerel seçimler için çalışmalarına başladı.

 
CHP Amasya İl Örgütü de bir basın açıklaması yaparak aday adaylığı sürecini başladığını ve adayların özellikleri ve CHP’nin yerel yönetimler konusunda ki politikaları hakkında bilgi verdi.
 
CHP Amasya Örgütü adına İl Başkanı Hüseyin Duran tüm ilçe başkanlarını yanına alarak bir basın açıklamasında yerel yönetimlerde neler yapacağını ve aday adaylarının projelerinin hazırlaması gerektiğini, en geç temmuz veya ağustos ayına kadar adaylıkların belirleneceğini bildirdi. Amasya İl Başkanı Duran “Aşk ve sevdanın kenti Amasya’yı eski güzel günlerine yeniden taşıyacak olan kadrolarımızı en geç Temmuz ve Ağustos aylarına kadar belirlemiş olacağız. Bu süreye kadar Aday Adaylarımızın projelerini hazırlayıp kendilerini halka anlatmak adına değerlendirip, güzel bir kampanya süreci götüreceğiz. Genel Merkezimizle birlikte örgüt tabanlı çalışmaları başlatıyoruz. Bizim için en az Belediye Başkan adayları kadar Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyesi adayları da çok önemlidir. Başka partilerde olduğu gibi yukarıdan zembille indirilenlerin aksine tabandan gelen, Amasya’nın tüm kesimlerini dinleyerek, Sivil Toplum Örgütlerini sürece dahil ederek bir kadro oluşturacağız. Bu süreçte Cumhuriyeti ve ülke bütünlüğünü savunan, çoğulcu ve örgütlü demokrasiye inanan, rant ve peşkeşcilere karşı sosyal belediyecilik anlayışını yeniden sağlayacak olan, makam değil sosyal adalet derdi olan tüm vatandaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır.” dedi.
 
 
Yerel Yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin yönetim düzeninin Laik Cumhuriyetin, ülke bütünlüğünün, çoğulcu demokrasinin ve örgütlü toplumun merkezi olacağını, bireyin gelişmesini sağlayan, insan hakları ve kültürel mirasa duyarlılığı olan, özelikle korunmaya muhtaç olan ve engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalar yürüten bir anlayışı getireceğini vurguladı. İl Başkanı Hüseyin Duran uçuk projelerine gönderme yaparark “Bizler iktidarın 2011 genel seçimlerinde ki gibi bol keseden atan, uçuk projelerle değil, ayakları yere basan insan ve hizmet odaklı projelerle yerel seçimlere damgamızı vuracağız. Cumhuriyet Halk Partisi ile 2014 Mart’ında sosyal belediyecilik kavramı yeniden gelecek ve Türkiye rahat bir nefes alacak.” dedi.