Almanya’da polis şiddetinin mağduru Albayrak ailesi gelecekten endişeli

Almanya’da polis şiddetinin mağduru Albayrak ailesi gelecekten endişeli
15 Ağustos 2013 09:35

Hafta sonu Almanya’nın Köln-Bonn Havalimanı’nda polis şiddetine maruz kalan ve yaşadıkyarı o kabus dolu anları unutmaya çalışan Albayrak ailesi, gelecekten endişeli olduklarını ve korkularının hala devam ettiğini belirtti.

 

Duisburg’ta yaşayan ve Alman polisinin şiddetiğle adeta kabus dolu günler geçiren Trabzonlu Apbayrak ailesi, yeniden normal yaşama dönmeye çalışıyor.

 

EŞİM GECE YARISI BİZİ ALIR GÖTÜRÜRLER DİYE KORKUYOR

 
Alman polisinin şiddetine maruz kalan ve başına aldığı cop darbesiyle hastanelik olan Yaşar Albayrak (51), Acı geçer, yaralar sarılır  ama psikolojik acı kolay kolay geçmiyor. Eşim, o günden beri uyuyamıyor, sürekli gözü kapıda. Gece yarısı gelip basarlar evimizi ve götürürseler bizi ne yaparız diye korkuyor diye anlattı.

 

TÜRK YETKİLİLERİN BİZE SAHİP ÇIKMASI ACIMIZI HAFİFLETTİ

 
Olayın basına yansımasının ardından Köln Başkonsolosluğu’ndan kendisinin aranmasından dolayı oldukça memnun olduğunu belirten Yaşar Albayrak, Türk makamlarından gelen destek, yalnız olmadığımızı hissettirdi ve bize büyük bir morel oldu. Olayı yakından takip ettiklerini açıklayan bakan Bekir Bozdağ’ın, desteği de bizi mutlu etti. Arkamızda güçlü bir devletin olduğunu bilmekle, sahipsiz olmadığımızı gördük ve morel bulduk. Bize desteklerini ileten tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum dedi.

Eşi ve üç çocuğunun Türk vatandaşı olarak kaldığını ve kendisinin Alman vatandaşlığını aldığını belirten Yaşar Albayrak, Vatandaşı olduğum ülkenin polisi bana dayak atıyor, buna karşılıkta yine Türk yetkililer bana destek veriyor, bunu da sayın Angela Merkel’in değerlendirmesi gerekiyor dedi.

Almanya’da bulunan sivil toplum kuruluşlarından ve Türk medyasından büyük destek gördüklerini dile getiren Yaşar Albayrak, Başta komşularımız, dernek temsilcilerimiz bizi sürekli ziyaret edip destek veriyor. Türk basını sesimizi duyurmak için hep yanımızda oldu. Bazı Alman basın kuruluşları da mağduriyetimizi haberleştirdi. Bunlar da bizim gücümüze güç katıyor dedi.

Yaşar Albayrak, olay sırasında tesadüfen havalimanında bulunan ve çektiği görüntülerle, bir anlamda Alman polisinin şiddetini belgeleyen Yüksel Elmacı’ya da ayrıca teşekkür burcunun olduğunu belirtti. Yaşar Albayrak, hukiki yollardan olayın peşini bırakmamakta kararlı olduklarını da bir kez daha ifade etti.