Alman Müsteşar patriot üssünü inceledi

Alman Müsteşar patriot üssünü inceledi
2 Nisan 2013 14:08

Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Kossendey, Kahramanmaraş’ta kurulu bulunan Patriot Hava Savunma Sistemi’nde görevli Alman askeri birliğini ziyaret etti.

 

 

Savunma Bakanlığı Müşteşarı ve Milletvekili Kossendey beraberindeki heyetle birlikte sabah saatlerinde geldiği Gaziantep Havalimanı’ndan karayolu ile Kahramanmaraş’a geldi. Patriot Hava Savunma Sistemi’nin kurulu bulunduğu Gazi Kışlası’na gelen Müşteşar Thomas Kossendey, Alman Birliği Komutanı Albay Marcus Ellerman ve beraberindekiler, Garnizon Komutanı Albay Kağan Kazaz tarafından karşılandı. Beraberindekilerle hava savunma sistemlerinin kurulduğu harekat merkezinde inceleme yapan Kossendey, Alman askerlerini selamladı ve patriotlarla ilişkin brifing aldı.

 

ALMAN ASKERLER MINTIKA TEMİZLİĞİNE BAŞLADI

 

Türk, Alman ve NATO bayraklarının dalgalandığı birlikte; bir süre önce Alman medyasında yankı bulan ve mıntıka temizliğine ilişkin sorunun da aşıldığı ileri sürüldü. Birlikte, yaşananların ardından Alman askerlerin kendi sorumluluk bölgeleri içerisinde mıntıka temizliği yapmaya başladığı bildirildi.

Patriot Hava Sistemleri’nin kurulu bulunduğu Gazi Kışlası’nda Alman askerler ile öğle yemeği yiyen Müsteşar Kossendey’in, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi de ziyaret edecek