Aladağ faciasının sorumlularına en fazla 15 yıl hapis!

Aladağ faciasının sorumlularına en fazla 15 yıl hapis!
4 Mayıs 2017 11:43

Geçen yılın kasım ayında Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar’a ait öğrenci yurdunda 11 çocuk ve bir eğitmenin can verdiği yangında sorumluluğu bulunanlara en fazla 15 yıl hapis cezası verilecek.

 

 

 

Söz konusu altı kişi hakkında ‘taksirle birden fazla ölüme ve yaralanmaya sebebiyet’ suçlamasıyla dava açılacak. Bu durumda, üç yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre suçlamaya ilişkin ayrıntı, Aladağ başsavcılığının 18 Nisan tarihli kararında ortaya çıktı.

İki ayrı bilirkişi raporuna göre hazırlanan karara göre yurt müdürü Cumali Genç ve yurdun bağlı olduğu Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’nin başkanı İsmail Uğur, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Keleş, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş ve Ramazan Dede’nin sorumluluğu Türk Ceza Kanunu’nun 85/2. maddesi uyarınca ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme’ suçu kapsamında kalıyor.

Söz konusu isimler halen tutuklu.

 

 

Ne olmuştu?

 

 

29 Kasım 2016’da meydana gelen faciada 10’lu yaşlarında 10 çocuk, yurt müdürünün altı yaşındaki kızı ve 18 yaşındaki bir eğitmen hayatını kaybetmişti.

Yurt, sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent ilçesinde LPG patlamasında 17 çocuğun hayatını kaybettiği yurt gibi Süleymancılar tarafından işletiliyordu.

Yangınla ilgili bir bilirkişi raporunda personelin yangın eğitimi almış olması halinde facianın önlenebileceği belirtilmiş, sorumluların bazılarının asli, bazılarının tali kusurlu olduğu kaydedilmişti.