AKP’den Metin Feyzioğlu teklifi!

AKP’den Metin Feyzioğlu teklifi!
15 Ekim 2014 15:25

AKP Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde Erdoğan ile Metin Feyzioğlu arasında çıkan tartışmanın ardından Adli Yıl Açılış törenlerini kaldırmaya karar verdi.

 

 

AKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’yla tartışmasının benzerinin yaşanmaması için harekete geçti. Adli yıl açılış törenlerinin kaldırılması için kanun teklifi verildi.

 

 

AKP Milletvekilleri Ramazan Can ve Recep Özel tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifinde, Yargıtay Kanunu’nda öngörülen “Adli Yılın Açılışı”na ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılıyor. İlgili maddede, “Her adli yıl Ankara‘da bir törenle açılır. Yargıtay Birinci Başkanı bir konuşma yapar. Açılış konuşmasının metni ve tören gündemi üzerinde daha önceden Başkanlar Kurulunun düşüncesi alınır” düzenlemesi yer alıyordu.

 

 

Erdoğan, başbakanlığı döneminde katıldığı Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na “Edepsizlik yapıyorsun” diye çıkışarak salonu terk etmişti. Erdoğan, Feyzioğlu’nun da konuşmacı olarak davet edilmesi nedeniyle, Yargıtay’da gerçekleştirilen Adli Yıl Açılış törenine katılmamıştı.