AKP İstanbul’da, gözünü (CHP’li) bu ilçelere dikti! AKP’den Kadıköy’e İbrahim Kutluay atağı

AKP İstanbul’da, gözünü (CHP’li) bu ilçelere dikti! AKP’den Kadıköy’e İbrahim Kutluay atağı
11 Kasım 2013 10:09

Akşam gazetesi yazarı Nebahat Koç, AKP’nin CHP’ye karşı İstanbul planını böyle deşifre etti:

 

İstanbul’da AKP ile CHP arasındaki seçim yarışında “kale” olarak kabul edilen bir çok ilçede sonucun değişmesi beklenmiyor. Asıl yarış, Büyükşehir’in yanı sıra çoğu halen CHP’nin elinde bulunan Sarıyer, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Adalar, Silivri, Büyiükçekmece, Avcılar ve Beydikdüzü’nde yaşanacak. CHP ‘elindekileri kaybetmemek’,  AKP ise ‘emaneti geri alma’ stratejisiyle bu ilçelere var gücüyle asılacak.

İki partide de bu ilçelerde aday adayı bolluğu yaşanıyor. Halen AK Parti’de bulunan Beylikdüzü’nde ise CHP’liler iddialı konuşuyor. Yarışın çekişmeli geçmesi beklenen bazı ilçelerdeki aday adaylarına şöyle bir bakalım:

 

SARIYER:

 

Ayazağa’nın da aralarında bulunduğu Şişli’nin 3 mahallesinin bu ilçeye bağlanması dengeyi AK Parti lehine değiştirebilir. Sivaslı seçmen ağırlığı nedeniyle AK Parti’de aday adayları arasında eski Sivas Milletvekili Selami Uzun, İlçe Başkanı Nurettin Çelik, Şems Çakıroğlu, Sedat Özsoy başvuranlar arasında. CHP’den de Başkan Şükrü Genç’in yanı sıra 9 aday adayı çıktı. Sarıgül’le arası açık olduğu bilinen Şükrü Genç’in adaylığı kesin değil.

 

ATAŞEHİR:

 

Finansın merkezi olması açısından önemli. 14 aday adayı ile AKP’de en fazla başvuru yapılan ilçeler arasında. AB Bakanı Egemen Bağış’ın da adının geçtiği ilçede iktisatçı Muharrem Ödemiş, ANAP’lı eski Bakan Sudi Türel’in oğlu, aynı zamanda AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in yeğeni olan Tevfik Türel ve İlçe Başkanı Nimetullah Topu’nun adları öne çıkıyor. CHP’deki yarışın ise Sarıgül’ün yanında yer alan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Beytullah Doğan ile Zafer Nuhoğlu arasında olması bekleniyor.

 

 MALTEPE:

 

AKP’liler ‘emaneten verdik’ dediği Maltepe’yi CHP’den almaya kararlı. Edibe Sözen ile Kadem Ekşi’nin öne çıktığı ilçede, kadın kontenjanından Sözen ağır basıyor. 12 aday adayı olan CHP’de ise Başkan Mustafa Zengin’in yanı sıra Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yapan Ali Kılıç’ın isimleri öne çıkıyor.

 

SİLİVRİ:

 

AKP’den İlçe Başkanı Metin Karakaş, Mimar Tahir Sert’in de aralarında olduğu 10 aday adayı çıktı. CHP’de ise mevcut Belediye Başkanı Ozcan Işıklar’la birlikte 4 aday adayı yarışıyor.

 

CHP KALELERİNE AĞIR TOPLAR

 

AKP’nin kalelerinden Üsküdar’da Başkan Mustafa Kara yeniden aday olmadığını açıklamıştı.Üsküdar için Hüseyin Beşli ile Mustafa Kara’nm yardımcısı Hilmi Türkmen’in adları geçiyor. AKP, CHP’nin kalesi Kadıköy’ü eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay’la; Bakırköy’ü de eski DYP’nin ağır toplarından Necmettin Cevheri’nin yeğeni Selahattin Cevheri’yle ele geçirmeyi deneyebilir.