AK ve AKP plakalı araç sayısı nedir?

AK ve AKP plakalı araç sayısı nedir?
18 Ocak 2013 15:20

AK ve AKP plakalarıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, H&H’ye konuştu


H&H ÖZEL

Son günlerde resmi kurum ve kuruluşlar tarafından AK harfli plakaların kullanıldığını belirterek konuyla ilgili İdris Naim Şahin’in cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Özel, Halkın Habercisi‘ne konuştu.

 

 

H&H‘ye açıklamalarda bulunan Özel, özellikle salı günleri Meclis’in etrafında ‘AK’ plakalı, çeşitli illerden gelmiş araçlar gördüğünü söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

 

 

 

 

‘Bu plakaya sahip araçların kullanıcıları demek ki devlet memurları ve belli yerlerin idarecileri, yöneticileri. Bu kimselerin, devlete sadakati önemlidir, hükümete değil.’

 

 

Özel, iktidar partisinin kısaltmasını bu kullanan araçlarla ilgili cevap geldiğinde, bu yanlış uygulamayla ilgili soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirtti.

 

İşte o soru önergesi:

 

Özel, önergesinde son günlerde remi kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılan ‘AK’ plakaları sordu.

 

 

81 ilin Trafik Şubelerine kayıtlı olan plakalar içinde “AK” ya da “AKP” harflerine sahip olan kaç tane resmi kurum ve kuruluş plakası vardır?” diye soran Özel ayrıca şu soruların da cevaplandırılmasını istedi:

 

 

 

 

Bu kurum ve kuruluşlar ile kullandıkları plakalar nelerdir? 

 

Bu plakaların çıkarılış tarihleri nedir?