AK Parti ve MHP’nin talebiyle İBB iştiraki İSTAÇ’ın geliri düşürüldü

AK Parti ve MHP’nin talebiyle İBB iştiraki İSTAÇ’ın geliri düşürüldü
18 Eylül 2021 12:29

İBB iştiraki İSTAÇ tarafından işletilen hafriyat sahalarının işletme cirosunun yüzde 5 + KDV tutarının, hafriyat sahasının bulunduğu ilçe belediyesine aktarılması talebi AK Partilili ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde önceki gün eylül ayı son meclis oturumunu yaptı.

 
Meclis gündemine İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın üç metro inşaatı için dış borçlanma talebi geldi. İBB’nin Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu, Mahmutbey-Bahçeşehir Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu inşaatları için dış borçlanma talebi, oybirliği ile kabul edildi.

 
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, ayrıca, İBB iştiraki İSTAÇ tarafından işletilen hafriyat sahalarının işletme cirosunun yüzde 5 + KDV tutarının, hafriyat sahasının bulunduğu ilçe belediyesine aktarılması talebi de AK Partili ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Buna göre hafriyat sahalarının bulunduğu Şile, Silivri, Çatalca gibi ilçelerin belediyelerine, yolların gördüğü zararın telafi edilmesi için İBB şirketinin işletme cirosunun yüzde 5’i aylık olarak aktarılacak.