Adliye önünde halaylı protesto

Adliye önünde halaylı protesto
26 Mart 2013 11:35

Çanakkale’de ‘Savaşa Hayır’ eyleminde, AKP İl Başkanlığı önüne yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen ve haklarında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri için dava açılan 49 kişinin yargılanmasına başlandı.

 

 

 

Çanakkale’de 100 kişilik grup, 4 Ekim 2012 günü ‘Savaşa Hayır’ eylemi yapmak istedi. Morabbin Parkı önünde toplanan protestocu grup ‘Savaşa Hayır’ ve ‘Suriye’de Savaş İstemiyoruz’ sloganları atarak yürüyüşe geçti.

 

Basın açıklaması yapmak için İskele Meydanı’ndaki Vakıf İş Hanı binasında bulunan AKP İl Başkanlığı önüne yürümek isteyen gruba polis megafonla uyarıda bulunup, açıklamayı kordon boyunda yapmalarını istedi ve GESTAŞ Feribot İskelesi önünde barikat kurdu. Ancak grup polise direnerek AKP İl Başkanlığı önüne yürümekte ısrarcı olunca, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Olay sonrası haklarında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri için dava açılan 49 kişinin yargılanmasına bugün başlandı. Haklarında 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan ve tutuksuz yargılanan 49 kişi, ilk duruşma için bu sabah Çanakkale Adliyesi’ne geldi.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

 

 

 

 

Halkevleri, TKP ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi 100 kişilik bir grup da, yargılanan 49 kişiye destek vermek için adliye önünde toplandı. Eğitim- Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Prof. Dr. Telat Koç ‘Savaşa Hayır’ eyleminin davası için toplandıklarını belirterek şunları söyledi:

“Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bileşenleri, hep emek mücadelesinin belirleyicisi olmuştur. Bir başka bilinen gerçek de, emek mücadelesiyle demokrasi ve barış mücadelesinin ayrılmaz bir bütün olduğudur. KESK, kuruluş ve var oluş mücadelesi gereği savaş karşıtıdır.”

HALAYLI PROTESTO

 

 

 

Çanakkale Halkevleri adına açıklama yapan Mehmet Öztürk de, “Yerel yönetimin slogan haline getirdiği ‘Barışın Şehri’nde, barış isteyen 49 kişi şimdi yargılanıyor. Dava bitimine kadar Çanakkale Adliyesi’nin önünde Barış Nöbeti’ndeyiz” diye konuştu.

 

 

Grup dapha sonra AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar attı. Müzik eşliğinde halaylar çekerek, arkadaşlarının yargılanmalarını protesto etti.