Adana ve Zonguldak’ta Berkin Elvan eylemi

Adana ve Zonguldak’ta Berkin Elvan eylemi
12 Mart 2014 13:35

Adana’da Alevi Platformu, bazı sendika ve siyasi parti üyeleri, Gezi Parkı eylemleri sürerken başından gaz kapsülü ile yaralanıp 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yaptı.

 

 

İnönü Parkı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi, Hükümet aleyhine slogan atarak, Berkin Elvan’ın katilinin bulunmasını istedi. Eylemciler adına açıklama yapan Murtaza Moroğlu, “Berkin Elvan’ın katili hükümettir. Berkin Elvan ve gezi şehitlerinin sorumluları korunmadan ve daha fazla zaman kaybedilmeden bulunulmasını istiyoruz. Katiller için açılacak soruşturmanın en kısa zaman etkili, tarafsız bir şekilde yapılmasını, sorumluların derhal yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan eylemciler dağıldı.

 

55

 

 

Zonguldak’ta, Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün sonra ölen Berkin Elvan için bir araya gelen yaklaşık 300 kişi yürüdü.

 

 

Madenci Anıtı’nda toplanan kalabalık, ‘Önce ekmeğini sonra hayatını çaldılar’ pankartı ile kentin en işlek caddesi Gazipaşa’da yürüdü. ‘Berkin Elvan’ın eve götüremediği ekmeği Bilal yesin’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’, ’15 yaşında 16 kilo’, ‘Affet bizi çocuk’, ‘Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil’, ‘Berkin’in ölümü de kader mi Tayyip’ yazılı dövizler taşıyan kalabalık, sloganlarla hükümeti protesto etti. Kalabalık, cadde üzerindeki AK Parti seçim bürosu önünde durup sloganlarla tepkilerini sürdürdü. Seçim bürosu önünde geniş güvenlik önlemi alan polisin uyarısı üzerine yürümeye devam eden kalabalık, Valilik önünde bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.