Adana ve Adana’da Satılık Daire Fiyatları

Adana ve Adana’da Satılık Daire Fiyatları
23 Ekim 2017 15:05

Adana’ya yeni taşınıyor ya da halen orada yaşıyor ve kendinize bir satılık daire arıyorsanız size çok uygun önerilerde bulunacağım. Adana’da satılık daire arayanlar,  Adana daire fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazı tam size göre…

 

 

Adana ile ilgili araştırma yaparken satılık daire fiyatlarına da bir göz attım. En uygun fiyatlı ve faydalı bilgilere Zingat’ta rastladım. Neden derseniz hemen yanıtlayım; öncelikle çok kapsamlı bir Adana şehir bilgisine ulaştım. Sitede kültürel, sosyal ve ekonomik yapı, nüfus yoğunluğu ve özelliği gibi birçok bilgi sunuluyor. Şehrin semt ve ilçe özelliklerine göre değerlendirmeler yapılıyor. Bu bilgilerin ışığında da Adana daire fiyatları ve özellikleri, görsel takviyelerle ziyaretçilere veriliyor. Eğer siz de Adana’da satılık daire arıyorsanız siteyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

 

Herkesin bildiği üzere Adana ülkemizin ilk sanayileşen illerinden bir tanesi. Tarım sektörü de Seyhan ve Ceyhan Nehirleri nedeniyle çok gelişmiş durumda. Pamuk üretimiyle ünlü Çukurova’yı ise duymayan yok gibi. Adana, başka tarımsal ürünleriyle de tanınıyor ama hiç kuşkusuz narenciye dediğimiz portakal, turunç, mandalina ve limona ek olarak muz ile kivi üretimiyle de çok ünlü.  Bu güzel şehrin bir diğer özelliğini de madencilik oluşturuyor.  Adana, krom madenciliğinde Türkiye’nin 4. bölgesi olma özelliği taşıyor. Ayrıca bölgede, çinko, demir, kuvars, kuvarsit ve kireç taşı gibi madenlerde yer alıyor. Hal böyle olunca Adana’ya talep artıyor. Yeni girişimler, yeni kişileri de şehre getiriyor. Türkiye’nin en büyük 5. Metropol şehri olan Adana pek çok özelliği ile göz dolduruyor. Bunlara satılık daire fiyatları da dâhil…

 

Bakalım Adana daire fiyatları ne durumda? Çok talep gören bu şehirde son bir yıl içinde satılık konut fiyatları %0.97 artmış durumda. Satın alınan konutun geri dönüş süresininse 20 yıl olduğu belirtiliyor. Adana’da şu anda ortalama olarak 100 metrekarelik bir konut fiyatı, 122.962 TL ile 204.900 TL arasında değişim gösteriyor.

 

Zingat sitesinde dolaşırken çok uygun fiyatlı bir ilana rastlandım. Adana’nın en çok talep gören ilçesi Seyhan’da, 115 m² ve 2 + 1 özelliği olan sıfır dairenin fiyatı, 188.000 TL olarak verilmişti. Çift banyosu ve giyinme odası bulunan, üç cepheli ve hiç kullanılmamış bu yeni dairenin fiyatı beni çok etkiledi. Bu nedenle Adana’da satılık daire arayanlara önermek istedim. Gerisi size kalıyor.