Açık artırmayla oy satışı

Açık artırmayla oy satışı
14 Nisan 2012 10:09

Kemer sıkma politikalarından bunalan Yunanlılar oyunu internette satışa çıkardı. 1 dolardan satışa çıkarılan Yunanlı’nın oyu 77 bin doları gördü.

Ekonomik krizden bunalan Yunanlılar oyunu internette satışa çıkardı. 1 dolardan satışa çıkarılan Yunanlı’nın oyu 77 bin doları gördü.

 

Yunan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos’un bir röportajında Yunan oyları seçimlerde satılacak demesinin ardından ondan ilham alan bir Yunan vatandaşı, oy hakkını başlangıç için 1 dolardan Ebay’de satışa sundu. Açık artırmaya sunulan oy için 2’nci gün, en yüksek teklif 58 dolar oldu. Üçüncü gün 1.525 dolara kadar çıkan açık artırmada, fiyat 77 bin doları gördü.

 

Yunanistan’da seçimler yaklaşırken, seçim sistemi tarafından hayal kırıklığına uğrayan bir Yunan vatandaşı ‘oy’unu açık artırmayla satmaya karar verdi. Ebay’in listesinde yer alan usualunusual kullanıcı adına sahip Yunan, olası istekliler için garanti olması açısından çektiği bir videoyu da kanıt olarak sayfaya koydu. Star gazetesinin haberine göre, Yunan vatandaşı, video görüntülerinde şunları söyledi: “Birkaç gün önce, Yunan hükümeti Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos, bir röportajında Yunan oylarının satıldığı söyledi. Eh, ben de onu hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Yunanistan’da seçimler muhtemelen Mayıs ayında gerçekleşecek. Ben de tavsiyelere uyup oyumu satıyorum. Bana söylediğiniz her neyse onu yapacağım. Zarfın içine ne koymamı istiyorsanız onu koyup atacağım. Bunun illaki bir siyasi parti oy pusulası olması gerekmiyor, bir reklam, fotoğraf, metin vs de olabilir. Oylama sürecinde kanıt olarak video kaydı da yapacağım.” Ebay, oyun satışa sunulmasından 4 gün sonra linki ‘var olmayan bir öğe’nin satışının site üzerinden yapılamayacağını gerekçe göstererek kaldırdı. Yunan genel seçimlerinde Yunanlar’ın içinde bulundukları finansal durum için ülkenin önde gelen iki partisi olan, Pasok ve Yeni Demokrasi’yi cezalandırması bekleniyor.

 

DEMİRYOLLARININ SATIŞIYLA ÜÇ AVRUPALI ŞİRKET İLGİLENİYOR

Avrupalı üç büyük demiryolu şirketi, kreditörlerinin istediği gibi borçlarını ödeyebilmek için kamu varlıklarından satış yapmak zorunda olan Yunanistan’da demiryollarının tümünü ya da bir bölümünü satın almayla ilgileniyor. İki Yunan yetkili, Rusya’nın, demiryolu şebekesinin tümünü ve işletmecisi Trainose şirketini birlikte satın almayı düşündüğünü söyledi. Kaynaklara göre Romanya’nın Grup Feroviar Roman şirketi de Yunan demiryollarının kargo taşımacılığı faaliyetiyle ilgileniyor. Rus demiryollarından bir yetkili Yunan demiryollarının satışının görüşüldüğünü söylerken, işletmenin başkanı Vladimir Yakunin de “Yunanlılarla teması sürdürüyoruz… Henüz satış modeli hakkında karar almadılar” dedi. Yunanlı yetkililerden biri, Fransız SNCF demiryollarının da yolcu ve kargo güzergahlarını almakla ilgilendiğini söyledi.