ABD'nin bahar temizliği

ABD'nin bahar temizliği
23 Temmuz 2012 10:10

Mısır’ın istihbarat şefi ve cumhurbaşkanı adayı Amerika’da ölüverdi!’

 
Arap ‘baharı projesi’nde ‘fazla’ bilgiye sahip olanlar ortadan kaldırılıyor… ABD içli dışlı ilişkiler kurduğu ‘boys’ları da zamanı gelince sahneden temizliyor…
 
Kimdi Ömer Süleyman?!
 
Mısır İstihbaratının baş adamı… ‘Bahar’ operasyonu başlayınca Mübarek’in tüm yetkileri devrettiği adam! ‘Bahar’ sonunda sahneye konan ‘Seçim ortaoyununda’ Cumhurbaşkanı adayı!
 
Amerika’nın Cleveland kentinde perşembe günü sağlık kontrolleri yaptırmak için girdiği hastahaneden bir daha çıkamadı!
 
Yardımcısı karmal, hastahaneye girerken gayet sağlıklı olduğunu açıkladı. Bazı politik analistler Süleyman’ın ortadan kalkmasının ‘Arap baharı’ sürecindeki özel bilgileri olduğunu açıkladı…
 
ABD ve İsrail’le ‘özel’ ilişkiler kurmuş, 1991’de Mısır İstihbarat servisi’nin en tepesine kurulmuştu.
 
‘Arap baharı’ sürecinde dış ve iç aktörlerle hükümet arasında arabulucu olmuştu. ABD- NATO- İSAİL ilişkileri gayet kuvvetliydi.
 
2009’dan beri ülkede yükselen ‘Bahar’ operasyonu aktörlerini ve gidilen yolu en ayrıntılı bilen kişiydi…
 
İsrail Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinde de, Katar’daki Müslüman ‘biraderler’ grubuyla olan görüşmelerde de o vardı.
 
Birçok uluslararası haber sitesinde 2009’da Hamas, Katar’daki Müslüman ‘biraderler, Türkiye ve Ürdün arasında görüşmelerde öenmli rol oynadığı yazıldı…
 
Mısır’da ve bölgede Müslüman ‘biraderlerin güçlendirilmesinin, Amerikan ‘bahar’ projesinin önemli bir ayağı’ olduğunu en yakından bilenlerdendi.
 
4. medya sitesinden Dr Christof Lehmann şöyle özetliyor:
 
    ”ABD, NATO, CIA, Türkiye’deki aktörler, Ürdün yönetimi İsrail, Hamas ve Müslüman kardeşler onun ölümünün arkasındaki sırrı iyi bilenler! Onun ölümü bahar temizliğinin bir bölümü!”


Yazarın Son Yazıları:
Kuklalar ve İrade-i Milliye!
Partiler üstü çözüm
Koro: Tayyip gitsin Gül gelsin