ABD'de İsrail Karşıtı Protestosu

ABD'de İsrail Karşıtı Protestosu
17 Kasım 2012 12:09

İSRAİL’in Gazze’ye, havadan ve denizden düzenlediği saldırılara karşı tepkiler ABD’de dün de sürdü.İsrail’e karşı protesto gösterilerine Amerikalılar’dan da destek geldi. ‘Gazze İçin Acil Küresel Eylem’ adlı sivil toplum örgütü tarafından dünyanın neredeyse her ülkesinde düzenlenen protesto gösterilerinde İsrail’e saldırılarını durdurması çağrısı yapıldı

 

 

‘Gazze İçin Acil Küresel Eylem’ kapsamında, ABD’nin çeşitli kentlerinde eylem yapıldı. New York’taki 2’nci Cadde üzerinde, 42 ve 43’üncü sokaklar arasında bulunan İsrail BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu bina önünde toplanan, ellerinde Filistin Bayrakları ve İsrail karşıtı söylemler içeren pankartlar taşıyan kalabalık gruba, İsrail hükümetinin kendilerini temsil etmediğine inanan Hasidic Musevilerin yanı sıra Amerikalılar da yine destek verdi.

 

 

“DÜNYA GAZZE’NİN, ABD İSRAİL’İN YANINDA”



Göstericiler, ABD’nin İsrail’i destekleyen politikasını eleştiren konuşmalar yapıp, sloganlar attı. Sandy Kasırgası’nın vurduğu ABD’de, binlerce kişinin evsiz, elektriksiz, yemeksiz ve susuz kaldığını anlatan göstericiler, “ABD bu insanların sorunlarını çözmek yerine, İsrail’e, bizim vergilerimizle elde ettiği dolarları akıtıyor. İsrail’in silahlarını ABD sağlıyor. İsrail’in işlediği insanlık suçuna ABD de ortak oluyor. Buna son vermenin zamanı geldi, Başkan Obama, yalnızca İsrail’in sesine değil, dünyanın sesine kulak vermeli” diye konuştu. Konuşmacılar, Filistin’in egemen, bağımsız ve İsrail’in işgalinden arınmış bir devlet olmadığı surece, Ortadoğu’da barış ve adaletin sağlanamayacağını vurguladı.

 

 

İsrail BM Daimi İsrail BM Daimi Temsilciliği önünde gerçeklesen protesto gösterisinde, karşı kaldırımda ellerinde İsrail Bayrağı ile, protestoculara karşı İsrail’i savunan 5 kişilik bir grup, ‘provokasyona yol açtıkları’ gerekçesiyle polis tarafından uzaklaştırıldı. Polis, İsrail BM Daimi Temsilciliği ile New York’taki sinagoglar çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.