ABD: Biz basın özgürlüğüne verdiğimiz önemden dolayı hakarete tolerans gösteririz, cezalandırmayız

ABD: Biz basın özgürlüğüne verdiğimiz önemden dolayı hakarete tolerans gösteririz, cezalandırmayız
7 Nisan 2016 12:33

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass basın ve ifade özgürlüğü, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması, Türkiye’nin ABD tarafından PYD’ye silah verdiği iddiaları ve terörle mücadele konularında açıklamalarda bulundu.

 

 

 

PKK’ya da çağrıda bulunan Bass, “PKK saldırılara son verip silah bırakmalı” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Obama’ya Facebook’tan hakaret eden kişi tutuklandı” sözlerinin ardından, basın ve ifade özgürlüğü konusunda ABD’nin tavrını açıklayan Bass “Biz basın ve ifade özgürlüğüne verdiğimiz önemden dolayı hakarete tolerans gösteririz, cezalandırmayız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması konusunda “Devam eden bir dava hakkında konuşamam.” diyen Bass, terörle mücadele konusuna da şu sözlerle değindi:

 

 

“Teröre karşı mücadele Türk hükümetinin hakkı ama sivil can kayıpları önlenmeli.”

 

 

Bass, Türkiye’nin PYD’ye yönelik endişeleri konusunda ABD’nin çok hassas olduğunu belirterek “ABD PYD’ye silah vermiyor.” dedi.

Bass’ın açıklamaları şöyle:

“PKK’ya saldırılara son vermesi konunda çağrıda bulunuyoruz. PKK silah bırakmalı. Türkiye’nin PYD endişeleri konusunda çok hassasız. Basın özgürlüğü konusunda yasal sistemlerimiz fakrlı. Biz basın ve ifade özgürlüğüne verdiğimiz önemden dolayı hakarete tolerans gösteririz, cezalandırmayız.”