Bahçeli, Erdoğan’ı eleştirdi

Bahçeli, Erdoğan’ı eleştirdi
19 Ağustos 2013 07:20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bahçeli, “Başbakan ilk defa bir gerçeği ifade etmiş oluyor. Oslo’dan başlayan müzakere süreci 3 aşama olarak gerçekleşecek, bunun ilk aşaması PKK terör örgütünün silahları bırakarak ülkeyi terk etmesiydi. Şimdi aradan geçen 2 aya yakın bir süredir, hatta daha fazla bir süre içerisinde Sayın Başbakan bir gerçeği ifade ediyor. PKK militanlarının eli silah tutanlar silahlarıyla birlikte hala Türkiye’de bulunuyor. Bazı çocuklarla, hanımların ülkeyi terk ettiklerini ifade ediyor. Bunu da oransal olarak yüzde 20 ile söylemeye çalışıyor. O bakımından ne Oslo müzakere süreci verilen görüşmeler ve sözler çerçevesinde uygulamaya konmuş ne de PKK’nın Türkiye’yi terk etme gibi bir düşüncesinin olmadığını ortaya çıkmıştır” dedi. Bahçeli, “Geçmişten bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi Türk milletini oyalamaktadır. Bazı PKK taleplerini yerine getirmede Türk toplumunu alıştıra alıştıra benimsetme yolu tercih etmektedir. Yine aynı şekilde bu stratejiyi sürdürmektedirler. Önümüzdeki günlerde kaçıncı demokratikleşme paketidir onu tam kestiremiyoruz. Çünkü çok sayıda çıkıyor. Ne kadarı demokrasiyle alakalı, ne kadarı bölünmeyle alakalı onu ilerde bir tasnif edeceğiz. Şu aşamada demokratikleşme paketinin sunulmuş bir şekli bulunmamaktadır. Ekim ayına kadar beklemek gerekir” ifadelerini kullandı.

“SÜRPRİZ PARTİ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLACAKTIR”

Yerel seçimlere ilişkin sorular üzerine Bahçeli, MHP’nin yerel seçim çalışmalarına diğer partilerden önce başladığını söyledi. MHP olarak yerel seçimleri önemsediklerini belirten Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: “Şuana kadar 39 belde, ilçe ve il belediye başkanlıları adayları tespit edilmiş, kamuoyuna duyurulmuşlardır. Önümüzdeki günlerde 30 büyükşehir üzerinde çalışmalarımız sürdürülecektir. Muğla, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir büyükşehir olan illerimizin belediye başkanlarının takdimiyle ilgili bir programımız olacak. Daha sonra ‘Akdeniz Fırtınası’ olarak Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere bu süreç devam ettirilecek. Daha sonrada diğer büyükşehirlerimiz üzerinde çalışmalar hızlandırılacaktır. Üç büyükşehirimiz üzerinde de çalışmalarımızı hassasiyetle devam ettireceğiz. Bu büyükşehirlerimizin birincisi İstanbul, ikincisi Ankara, üçüncüsü İzmir’dir. Sürpriz parti Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Allah’ın izniylede çok güzel sonuç alınacaktır.”

“SAYIN BAŞBAKAN MISIR’DAKİ DARBEDEN ÇOK YÜKSEK ORANDA ETKİLENDİĞİ GÖRÜLÜYOR”

Mısır’da yaşananlara gelişmelere ilişkin Türkiye’nin dış politikasını da değerlendiren Bahçeli şöyle konuştu: “Sayın Başbakan Mısır’daki darbeden çok yüksek oranda etkilendiği görülüyor. Bir türlü de kabullenilmemiş bir anlayışla konuşmalarını sürdürüyor. Fakat oradaki gelişmeleri uluslararası ilişkilerle yorumlarken Amerika Birleşik Devletleri’ne hiç ses çıkartmıyor. Amerika Birleşik Devletleri bu işin neresindedir bunu millet Milliyetçi Hareket Partisi de dahil olmak üzere Sayın Başbakan’dan beklemektedir.”