Gaffar Okkan ve 5 polisi şehit edenler sadece 16 yıl tutuklu kalıp tahliye edildi

Gaffar Okkan ve 5 polisi şehit edenler sadece 16 yıl tutuklu kalıp tahliye edildi
8 Mayıs 2023 11:05

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 koruma polisini şehit eden 10 Hizbullah tetikçisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış olmalarına rağmen sadece 16 yıl tutuklu kalıp, tahliye edildi. Tümü salıverilen suikast faillerinden cezaevinde tek bir tutuklu ve hükümlü bile yok.

 

 

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy, Atilla Durmuş ve Sabri Kün 24 Ocak 2001’de Şehitlik semtindeki Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde uğradığı suikast sonucu şehit edildi.

 

 

10’U DA SERBEST KALDI

 

 

Suikastın sağ yakalanan 10 faili de kapatılan Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandı, tümü ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı ve bu cezaları Yargıtay tarafından onanıp kesinleşti.

Ancak 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerinde HÜDA-PAR’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alması, devamında 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerinde HÜDA-PAR’ın Güneydoğu’da belediye başkanı adayı çıkarmayıp AKP’li adayları destekleyeceğini açıklamasıyla, iddiaya göre şehit Emniyet Müdürünün katillerine tahliye yolu açıldı.

Bunlardan Servet Yoldaş, Suat Çetin, Şener Dünük, Veysi Şanlı, Bedran Salamboğa, Abdulkadir Aktaş, İbrahim Gürceğiz, Mustafa Bozkurt, Recep Dünük ve Mehmet Fidancı ‘yargılamanın yenilenmesi’ adı altında haklarında ayrı ayrı infaz durdurma kararı verilerek tahliye edildi.

 

 

SADECE 16 YIL HAPİS YATTILAR

 

 

Gaffar Okkan 2001 yılında şehit edildiği için 2018 yılında tahliyeleri başlayan tetikçilerin ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm olmalarına rağmen sadece 16 yıl hapis yatıp serbest kaldıkları belirlendi.

Karara tepki gösteren şehit yakınları, hırsızlık ve gasp suçu işleyenlerin bile 16 yıldan fazla hapis yattığını, bir ilin emniyet müdürü ile 5 korumasını şehit eden teröristlerin 16 yılda serbest kalmalarının hiçbir hukuka, vicdana sığmadığını belirterek, tahliye kararlarına tepki gösterdi.