Mutfak Mobilyası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mutfak Mobilyası Seçimi Nasıl Olmalıdır?
17 Mart 2023 22:46

Mutfak mobilyası seçimi sırasında mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle her odada olduğu gibi mutfakta da mobilya seçiminde temel kriter kapasite ve ihtiyaçlardır. Geniş bir mutfağa sahipseniz ihtiyaçlarınızı daha rahat bir şekilde karşılayacak mobilyalar seçebilirsiniz. Ancak mutfağınızda yeterli genişlik yoksa, mobilya seçiminde daha titiz davranmanız gerekir. Mutfak mobilya seçiminde dikkat etmeni gereken bazı detaylar vardır.

 

Mutfak Dolaplarında Renk ve Malzeme Kalitesi

Mutfak dolaplarının rengi ve malzemesi, bir mutfakta göze ilk çarpan detaydır. Mobilyaların hangi ahşaptan üretildiği ve kullanışlı olup olmadığına önem verilmelidir. Çünkü mutfak dolapları hem kullananlara hem de misafirlerinizin mutfağınızı nasıl gördüğüne etki eder. Kullanırken sorun çıkarmayan kaliteli malzemeden üretilen mutfak dolabı estetik ve çağın modasına uygun renklere sahip olması tercih edilir.

Mutfak Adası Tasarım Detayları

Mutfak odası tasarımı genellikle geniş mutfaklar için muhteşem bir detaydır. Mutfağınızda yeterli alanınız varsa işlevselliği arttıran mutfak mobilya seçebilirsiniz. Eşyaları daha pratik bir şekilde saklama imkanı veren mutfak adası aynı zamanda yemeklerinizi keyifle yiyebileceğiniz bir masa görevi üstlenir. İç mekanın genişliğine bağlı olarak farklı dizaynlarda mutfak adası tasarımları seçebilirsiniz.

Mutfak Taburelerinin Kullanışlı Yapısı

Mutfak taburesi seçimi hem kullanışlılık hem de estetik bakımdan beklentileri karşılamalıdır. Mutfak adasına veya mutfağın çeşitli yerlerine konumlandırılacak bu taburelerin konforlu olması gerekir. Öte yandan mutfak mobilyaları arasındaki uyumu bozmayacak renk ve tasarımlarda üretilen tabureler göze hoş gelir ve işlevselliği yüksektir.

Mutfak Masası ve Sandalye Tasarımı

Mutfak masa ve sandalye takımı kaliteli ahşaptan üretilmesi gereken mobilyaların başında gelir. Mutfak masasının kullanışlı ve dayanıklı olması aynı zamanda kalitesini gösterir. Birinci sınıf kalitedeki bir malzemeden üretilen mutfak masasının tamamlayıcısı şık tasarımlı sandalyelerdir. Takım halinde kullanılması gereken bu mobilyalar mutfağın genel görünümü ve bütünlüğü üzerinde etkilidir.

Mutfak Rafları ve Tezgah Tasarımı

Mutfak rafları ve tezgahı göze hoş gelecek malzemeden üretilmelidir. Mutfak tezgahında modern mermer tasarımları öne çıkarken raflar ise kullanım ihtiyacına göre şekillendirilebilir. Bazı mutfaklarda raflar gizli bölümlerde yer alırken bazılarındaysa ön planda tutularak kullanım kolaylığı sağlanır. Mutfak mobilya seçiminde birbiriyle uyumlu ve kaliteli malzemeden üretilen mobilyalar öne çıkar.

 

Sürpriz Dekor | Rize Mobilya – Mutfak – Banyo

Yalçın DİNÇER

Müftü Mah. Fatih Sok. 22A Merkez / RiZE