Ahmet Yavuz: Suriye’de eldeki taşla bir kuşu bile vuramazsınız, hükümet iki kuşu vurmaya çalışıyor

Ahmet Yavuz: Suriye’de eldeki taşla bir kuşu bile vuramazsınız, hükümet iki kuşu vurmaya çalışıyor
4 Şubat 2020 11:13

Siyasi iktidarın Suriye’de bildiğinden vazgeçmediğini söyleyen Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, ne Suriye’nin istikrara kavuşabildiğini, ne de iktidarın Suriye politikasının istikrara kavuşabildiğini söyledi.

 

 
Yavuz, “Türkiye bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Bir taşla iki kuş vurmak çok güçlü olduğunuz zaman mümkün olabilir. Ama eldeki taş bir kuşu bile vurmaya yetmiyor. İki kuşu nasıl vuracaksınız?” ifadelerini kullandı.

 

 

Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Ahmet Yavuz’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

“Türkiye bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Bir taşla iki kuş vurmak çok güçlü olduğunuz zaman mümkün olabilir. Ama eldeki taş bir kuşu bile vurmaya yetmiyor. İki kuşu nasıl vuracaksınız? Bunu Barış Pınarının arkasından gelişen olaylar bize öğretti. Ama nedense siyasi iktidar bildiğinden geri adım atmıyor. Ne Suriye politikamız istikrara kavuşabiliyor ne de Suriye istikrara kavuşabiliyor Kah Amerika ile kah Rusya ile, birine sırtımızı dönüp diğerine dayanarak bir yere gelmeye çalıştık.

 

 

“SURİYE’DE STRATEJİYİ NETLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

 

 
Bunun sonrasında siyasi iktidar 3 hareket tarzıyla karşı karşıya. Krizi büyültecek, krizi küçültecek ya da bu hali sürdürebildiği kadar sürdürebileceği bir ortam olacak. Aralık ayından bu yana kuzeye doğru hareketlenme devam ediyor. ‘Verilen sözler tutulmadı’ denildi. Peki biz verilen sözleri tuttuk mu? M4 ve M5 yolları açılacaktı. Açıldı mı? Açılmadı. İçerideki teröristler temizlenecekti biz de buna katkı verecektik. Yani bizim de sorumluluklarımız var. Bizim biraz daha stratejiyi netleştirmemiz, bir tercihte bulunmamız gerekiyor. Hem PYD’yi ve arkasındaki Amerika’yı karşısına almak hem Esad’ı ve arkasındaki Rusya’yı karşısına almak çözüm odaklı bir strateji değildir. Bir tercihte bulunması lazım.”