Pırlanta Kolye

Pırlanta Kolye
3 Şubat 2020 10:52

Pırlanta kadınların zarifliğini ve güzelliğini katlayan bir mücevherdir. Birine pırlanta hediye edecekseniz onun özelliğini iyi bilmelisiniz.

 

 

Pırlanta kolye özellikleri bakımından çeşitli bölümlere ayrılır. Bunlardan biri pırlantanın rengidir. Pırlantaların çoğu renksiz bir görünüme sahiptir. Fakat pırlantaların aralarında mutlaka belli belirsiz ton farkları bulunmaktadır. Genel olarak bir pırlanta ne kadar renksizse o kadar değerlidir. Renksiz pırlanta sayısı çok azdır. Çok belirgin renklere sahip pırlantalarda çok az bulunmaktadır. Diğer bir taraftan fantezi pırlanta adı verilen sarı, mavi, kırmızı ve pembe gibi renkleri bulunmaktadır. Pırlantada renk D harfinden Z harfine kadar uzanmaktadır. D rengi en iyi pırlanta kolye renklerinden biridir fakat fazla bulunmamaktadır. I rengindeki ve üzerindeki pırlantalar yeterli beyazlığa sahiptirler. H renkli pırlantalar ise optimum bir seçim olabilmektedir. Pırlantanın diğer bir özelliği ise pırlantanın berraklığıdır.

 

Doğada bulunan her pırlantanın kendine özgü bir karakteri vardır. Onu özgün kılan özellik ise kristalleşme süreci yaşanırken içine karışan minerallerdir. Doğanın parmak izleri olarak nitelendirilen bu maddelerin sayısı, rengi, yapısı, büyüklüğü ve konumu elmasın ne kadar doğal olduğunu göstermektedir. Doğal izlerin az olması pırlantanın değerini arttırmaktadır. Çünkü doğal izler taşımayan pırlanta bulmak oldukça zordur. Mümkün olduğunca SI ve üzeri pırlantaları tercih ediniz. Pırlantanın karat ağırlığı dikkat edilmesi gereken diğer bir özelliğimizdir. Pırlantanın karat ağırlığının kolay ölçülebilen özellikler arasındadır. Karat tüccarların pırlantalarını tartmak için kullandıkları carob adı verilen keçiboynuzu tohumundan gelir. Eskiden 1 karatlık pırlanta 1 keçiboynuzu tohumuna denk gelirmiş. Pırlanta üzerinde insan elinin değdiği tek kısım pırlantanın kesimidir. Pırlantanın göz kamaştırıcı ışıltısı pırlanta kesiminin ustalığına ve kullanılan teknolojiye bağlıdır. Kesiminde dikkat edilen hassasiyet ve incelik pırlantanın ışığı yansıtma oranını ve kırma oranını belirlemektedir. Doğru bir şekilde kesilen pırlantanın bir yüzeyinden çıkan ışık diğer yüzeyinden yansımakta ve dağılarak taç denilen üst kısımdan yayılmaktadır. Pırlantanın şekli kesimi zevke göre farklılık göstermektedir. Sizlerde zevkinize göre pırlanta özelliklerini göz önünde bulundurarak tercih yapabilirsiniz. Pırlanta kolyeler hakkında bilgi almak için https://www.lizaypirlanta.com/kolye  buradan sitemize göz atabilirsiniz.