CHP’den örgüte ‘delege’ genelgesi!

CHP’den örgüte ‘delege’ genelgesi!
9 Kasım 2019 10:05

CHP nisan ayında kurultaya gitmeye hazırlanıyor. Kurultayda genel başkanın seçileceği delegeler belirlenecek.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP’de Nisan ayında yapılması planlanan kurultay için düğmeye basıldı. CHP sandık başına gidecek ve kurultayda Genel Başkanı seçecek delegeleri belirleyecek. Kurultay delegeleri seçimlerinde yüzde otuz üç (%33) cinsiyet ve yüzde yirmi (%20) gençlik kotası uygulanacak.

 

 

CHP’DEN TEŞKİLATA “DELEGE” GENELGESİ

 

 

CHP il ve ilçe başkanlıklarına ilçe kongresi delege seçimlerinin yapılması hakkında genelge gönderdi.

 

 

CHP’DE TEŞKİLAT SANDIK BAŞINA GİDECEK

 

 

CHP’de ilçe kongresi delege seçimleri Kongreler Takvimine göre 8 Kasım 2019-1 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılacak.

 

 

KURULTAY DELEGELİĞİ GÖREVLERİNE KİMLER ADAY OLAMAYACAK

 

 

Toplam il/ilçe nüfusu 50.000’den fazla olan yerlerde belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri muhtarlık bölgelerinde ilçe kongresi delegesi seçilebilecek; ancak bu görevlerinden istifa etmedikçe ilçe ve il kongrelerinde yönetim kurulu, disiplin kurulu üyelikleriyle, il-ilçe başkanlığı, il delegeliği ve kurultay delegeliği görevlerine aday olamayacaklar.

 

 

KINAMA CEZASI KESİNLEŞMİŞ OLANLAR ADAY OLAMAYACAK

 

 

Üye çizelgelerinde yer almış olmakla beraber, ilgili seçim tarihinden önceki bir yıllık süre içinde, aldıkları kınama cezası kesinleşmiş olanlar Tüzük hükümleri gereğince aday olamayacak, ancak seçme hakkını kullanabilecek.

 

 

CİNSİYET VE GENÇLİK KOTASI UYGULANACAK

 

 

İl ve ilçe yönetim kurullarının seçiminde, il kongre delegeleri ve kurultay delegeleri seçimlerinde yüzde otuz üç (%33) cinsiyet ve yüzde yirmi (%20) gençlik kotası uygulanacak. Bu özelliklerde yeter sayıda aday çıkmazsa katılan adaylarla tespit ve seçim yapılacak.

 

 

TEK ADAY EĞİLİMİ

 

 

14 Aralık Cumartesi ilçe kongrelerinin başlangıç tarihi, 27 Ocak 2020 Pazartesi de ilçe kongrelerinin bitiş tarihi olacak. 3 Şubat 2020 Pazartesi il kongrelerinin başlangıç tarihi, 2 Mart 2020 Pazartesi il kongrelerinin bitiş tarihi olacak.

Kritik ve büyükşehir il kongrelerine tek adayla gidilmesi eğilimi bulunuyor.

 

 

KURULTAYIN NİSAN YA DA MAYIS AYINDA YAPILMASI BEKLENİYOR

 

 

Olağan kurultay ilk kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak. Kurultayın Nisan ya da Mayıs ayında yapılması planlanıyor.