Kupa tedavisi nasıl gerçekleşir?

Kupa tedavisi nasıl gerçekleşir?
21 Temmuz 2017 11:08

Kupa veya bardak yardımıyla kan aldırmadan uygulanan yönteme kupa tedavisi denilmektedir.

 

 

 

Kupa tedavisinde iki farklı yöntem uygulanmaktadır. Bunlardan birisi vakumlu kupa diğeri ise sıcak kupa işlemidir. Bu işlemlerin yapılmasının en temel amacı vücudun istenilen yerine kan toplanmasını sağlamaktır. Sıcak kupa işlemi, küçük bir kupanın içine hızlı bir şekilde ateşin sokulup çıkarılması sonrasında vücuda kapatılmasıyla gerçekleşmektedir. Bu işlemin aynısının bir pompa aracılığıyla yapılmasına da vakumlu kupa adı verilmektedir.

 

 

Kupa tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de kupa masajıdır. Bu masaj sayesinde kanın cilt yüzeyine doğru hareket etmesi sağlanır. Aynı zamanda atık maddelerin uzaklaştırılmasında da oldukça etkilidir. Kupa tedavisi sayesinde kan dolaşımı uyarılarak hızlandırılmaktadır. Aynı zamanda lenf sistemini harekete geçirir ve böylelikle bazı organlara lenf akışını artırır.

 

 

Kupa tedavisi bel fıtığı ve ağrıları, boyun ve omuz ağrıları, bacak ağrı ve krampları, bacak ve dizde uyuşma gibi hastalıklar için tercih edilmektedir.Tendit tedavisinde de kupa tedavisi sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.  Kupa tedavisinin sonuçlarının çoğunun olumlu olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Kupa tedavisinin insan vücudunda uygulanabileceği yerleri ise şu şekilde sıralayabiliriz; kafa arkası, kulak arkası, omuzlar, kürek kemiği arkası, bel, dizler ve ayak bileği.

 

 

Kupa tedavisi birçok sağlık problemine çözüm niteliğindedir. En çokta lenfödem tedavisi için bu yöntem tercih edilmektedir. Lenfödem hastalığı, cildimizin altındaki bakterileri temizlemek için oluşan sıvı dolaşımının tıkanarak bölgede şişlik yaratmasıdır. Lenfödem hastalığının belirtilerinin görülmesi durumunda hemen bir hekime başvurmanız tavsiye edilir. Bu hastalığı kupa tedavisi yöntemi sayesinde geride bırakmak mümkündür. Kupa tedavisini işin ehli birinin yapması en doğru karar olacaktır. Aksi takdirde hastalığınıza çözüm bulmaya çalışırken geri dönüşü olmayan hastalıklara yol açabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için https://www.romatem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.