CHP’li Nurlu: Göndere Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı neden çekildi?

CHP’li Nurlu: Göndere Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı neden çekildi?
27 Şubat 2017 17:15

Nurlu, “Mesut Barzani’nin karşılanması sırasında Atatürk Havalimanı’nda bulunan Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinde Türk ve Irak bayraklarını yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının da asılması vatandaşlarımızın tepkilerine neden olmuştur.” açıklamasında bulundu ve “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hangi ülkeler tarafından tanınmıştır? Türkiye tarafından resmen tanınmış mıdır?” sorusunu yöneltti.

 

 

 

 

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

 

 

“Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelerek Sayın Cumhurbaşkanı ile İstanbul’da bir görüşme yapmıştır.

Beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Havalimanına inen Mesut Barzani’nin karşılanması sırasında Atatürk Havalimanı’nda bulunan Devlet Konukevi’nin önündeki bayrak direklerinde Türk ve Irak bayraklarını yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının da asılması vatandaşlarımızın tepkilerine neden olmuştur.

Mesut Barzani’nin 2014 yılındaki yerel seçimler öncesinde çözüm süreci bahanesiyle Diyarbakır’a gelerek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile mitingde halkı selamlaması ucuz bir seçim yatırımı olarak değerlendirilmişti.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi Mesut Barzani’nin yeniden Türkiye’ye gelmesi güneydoğu seçmenini etkileme ve halk üzerinde baskı kurma amacı güdüldüğü iddialarına neden olmuştur.”

 

 

Bunlara göre;
“1- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hangi ülkeler tarafından tanınmıştır? Türkiye tarafından resmen tanınmış mıdır?
2- Tanınmadı ise, neden resmi karşılama yapılarak devlet konukevi önündeki bayrak direklerine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı asılmıştır?
3- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti resmi bir ziyaret midir?
4- Bu ziyarette herhangi bir anlaşma imzalanmış mıdır?
5- Bu ziyaretin asıl amacının referandum öncesi güneydoğu seçmenini etkilemek olduğu iddiaları doğru mudur?”