8 yaşında cinsiyet değiştiriyor

8 yaşında cinsiyet değiştiriyor
15 Ekim 2009 17:39

Josie Romero 8 yaşında bir çocuk. Ama o diğer çocuklardan çok farklı. Nedeni ise bu yaşta cinsiyet değiştirmesi. ABD’de 8 yaşındaki bir çocuğun cinsiyet değiştirip değiştirmemesi büyük bir tartışma konusu olurken, Josieh’nin ailesi hikayelerini basın mensuplarına anlattı. Joise, daha çok küçükken erkeklerin beğendiği renkleri beğenmiyordu ve pembe renkli herşeye bayılıyordu. Kız çocuklarının saç örgülerini ise çok seviyordu. Zaman geçti ve Josie 4 yaşındayken ailesini şoke eden açıklamayı yaptı: “Ben bir kızım.”

Josie’nin annesi Vanessia, Daily Mail’e verdiği demeçte, Josie’nin kendilerine “Ben bir kızım” açıklamasını yaptıktan sonra şoke olduklarını söylerken, Josie’ye 6 yaşında çift cinsiyetli olduğu teşhisinin konulduğunu belirtti.

Anne Vanessia, bu olayı kabullenmenin başlarda zor olduğunu kaydederken, eşinin başlarda çok üzüldüğünü de dile getirdi. Vanessia, Josie’nin en favori oyununun kendi şal ve eşarplarını etek haline çevirip giymek olduğunu ifade ederken, “Babası artık onunla koşmaya gidemeyecek” dedi.