7 Şehit Tokat'tan uğurlandı VİDEO

7 Şehit Tokat'tan uğurlandı VİDEO
8 Aralık 2009 10:17

Şehit 7 askerin otopsi işlemleri tamamlandı. Mehmetçilerin cenazeleri, Tokat’taki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Bir şehit yakını morgun yanında Kuran okurdu ve ‘bu vatan hepimizin’ dedi.

Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile jandarma erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca’nın (Hatay) Tokat Dr. Cevdet Devlet Hastanesi Morgu’nda yapılan otopsi işlemleri tamamlandı.

Şehitlerin gece saatlerinden sabaha kadar süren otopsi işlemlerinin 2 savcı ve 2 doktor gözetiminde yapıldığı kaydedildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından morga askerler tarafından tabutlar götürüldüğü gözlendi.

Şehitlerin cenazeleri, Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Bu arada, şehitlerin cenazelerinin bulunduğu hastane morgu önünde nöbet tutan askerlerin yanında bir vatandaşın Kur’an-ı Kerim okuduğu görüldü. Askerlerle herhangi bir akrabalık ilişkisi olmadığını belirten vatandaş, olayın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ”Bu vatan, hepimizin, bu çocuklar hepimizin evladı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, saldırıda yaralanan jandarma uzman Çavuş Yusuf Öztürk ve jandarma er Emrah Mandıralı’nın tedavisinin Niksar Devlet Hastanesinde, jandarma er Arif Temel’in tedavisinin ise Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesinde sürdüğü belirtildi.

Saldırıda yaralanan 3 askerden biri olan ve Niksar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Emrah Mandıralı’nın, U21 Milli Takım Teknik Direktörü ve Trabzonspor’un efsanevi oyuncularından, eski milli futbolcu Hami Mandıralı’nın uzaktan akrabası olduğu ifade edildi. Evli, 1 çocuk babası Emrah Mandıralı’nın, Trabzon’un Arsin ilçesine bağlı Başdurak Köyü’nde yaşadığı kaydedildi.

Diğer yandan, Tokat ve çevresinde yüksek kesimlerde dünkü saldırı anında olduğu gibi bugün sabah saatlerinde de yoğun sisin etkili olduğu, dağlık ve ormanlık bölgelerde görüş mesafesinin iyice düştüğü gözlendi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda, 1’i uzman çavuş 7 asker şehit olmuş, 1’i uzman çavuş 3 asker yaralanmıştı.

okat’ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerin cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından törenin yapılacağı Tokat İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi’ndeki otopsi ve diğer işlemlerin ardından 7 şehidin Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi ambulanslara konuldu.

Ambulanslar hastane önünden çıkmadan önce burada sağlık ve güvenlik görevlileri ile ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş toplandı.

Şehitler için dua eden ve tekbir getiren vatandaşlar terörü lanetledi.

Bazı vatandaşların, yaşlı kadınların ve sağlık görevlilerinin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Tokat’ta çok sayıda ev ve iş yerinin de Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. Askeri yetkililer de 7 şehidin fotoğraflarını yakalarına taktı.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu da hastanede önünde cenazelerin çıkarılışını takip etti.

Diren, Doğru ve Çatalyürekoğlu, buradaki bazı şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.

Alanda bulunan 72 yaşındaki Tokat Anadolu Basın Birliği Başkanı Mehmet Camgözoğlu da İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirini okuyarak alandakilere duygu dolu anlar yaşattı.

72 yaşında askere gitmeye hazır olduğunu dile getiren Camgözoğlu, terörü kınadı.

Cenazelerin çıkarılışı sırasında Giresunlu şehit Er Cengiz Sarıbaş’ın İstanbul’dan gelen arkadaşları Eray Kaya ve Hakan Urgancı da gözyaşlarına tutamadı. Şehit Sarıbaş ile ilkokuldan beri arkadaş olduğunu belirten Eray Kaya, arkadaşının Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak ağladı.

Şehitlerin cenazeleri daha sonra dualar ve tekbirler eşliğinde, güvenlik güçlerinin gözetiminde Tokat İl Jandarma Komutanlığı’na doğru yola çıkarıldı.

Yol güzergahındaki Gaziosmanpaşa Lisesi öğrencileri ve Vakıfbank Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri de ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak terörü lanetledi. kimi öğrencilerin ve yol güzergahındaki vatandaşların göz yaşları tutamadıkları görüldü.

Şehitleri uğurlamak üzere Tokat’a çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla İl Jandarma Komutanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş teröre lanet yağdırıyor. Tören alanına gelen şehit yakınlarının da askerlere sarılarak gözyaşı döktükleri görüldü.

Şehit cenazeleri İl Jandarma Komutanlığı’ndaki törenin ardından toprağa verilecekleri illere gönderilecek. 

AA