500 kamera görüntüsü izleyip hırsızı yakaladılar

500 kamera görüntüsü izleyip hırsızı yakaladılar
24 Nisan 2013 00:30

Adana’da bir işhanındaki muhasebe bürosunda bulunan çelik para kasasından 55 bin lira, bir tabanca ile 50 gram altın çalan hırsız, 2 günde 500 ayrı güvenlik kamerası görüntüsünün izlenmesi sonucu yakalandı

 

 

Merkez Seyhan İlçesi’nin Alidede Mahallesi’ndeki Saydam Caddesi üzerinde bulunan bir işhanına geçen 19 Nisan gecesi giren kimliği belirsiz şüpheliler, çelik para kasasını kırdı. Kasada bulunan 55 bin lira, bir tabanca ile 50 gram altın bileziği alan hırsızlar, işhanının 2’nci kattaki penceresinden çıkıp gitti. Sabah işyerine gelen vatandaşlar, hırsızlığı fark ederek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, olay yerindeki incelemenin ardından işhanı, çevresi ve cadde üzerinde bulunan işyerlerini tek tek taradı. Güvenlik kameralarına ait görüntüleri toplayan ekipler, 2 gün içinde 500 kaydı inceleyip hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan 29 yaşındaki Murat Saygı ile aynı yaştaki Murat Yorgun’un işhanı çevresinde keşif yaptıklarını tespit etti.

 

 

İşhanının içini gösteren kamera kayıtlarında da Murat Saygı’nın görüntülerini elde eden ekipler, şüphelilerin peşine düştü. İşhanının bekçisine “Dayı ben seni tanıyorum” diyerek yakınlık kurdukları anlaşılan şüphelilerden Murat Saygı, Hırsızlık Bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Murat Saygı, hırsızlığı arkadaşı Murat Yorgun’un yaptığını ileri sürerek, “Ben çalmadım, arkadaşım bana 50 bin liralık bir iş olduğunu söyledi, ben sadece gözcülük yaptım” dedi. Güvenlik kamerası görüntüleri izletilince suçunu itiraf eden Saygı, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken kayıp olan Murat Yorgun’un yakalanması için çalışma sürüyor.