4 Bakan Genel Kurul’da yok!

4 Bakan Genel Kurul’da yok!
19 Mart 2014 19:00

Haklarında fezleke hazırlanan dört bakan TBMM Genel Kurulu’na gelmezken, AKP’li başkanvekilleri, milletvekillerine de çağrıda bulundu.

 

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin başvurusu üzerine saat 15.00’te 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması ve genel görüşme açılması için olağanüstü toplandı.

 

Genel Kurulda tartışmalı başlayan açılış yoklamasında 184 milletvekilinin bulunması nedeniyle gündeme geçildi. Genel Kurul Sadık Yakut başkanlığında toplandı. CHP’li milletvekillerinin hemen hemen tamamının Genel Kurul’da hazır bulunduğu görüldü.

 

AKP’Lİ VEKİLLERE “SALONA GELİN” ÇAĞRISI

 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin katılmadığı Genel Kurul’da, partisine mensup milletvekillerinin büyük bir bölümü salonda yer aldı. BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak olağanüstü toplantıya katılmazken, BDP ve HDP’den 10 vekil genel kurul salonunda yer aldılar. AKP’den ayrılan bazı bağımsız vekiller de salonda yerlerini aldı.

 

AKP’li vekillerin büyük bir bölümü Genel Kurul’da yoklama yapılmadan önce kuliste bekledi. Genel Kurul Salonu’nda yaklaşık 10 AKP’li vekilin olması dikkat çekti. Yoklamanın ardından AKP Grup Başkanvekilleri, milletvekillerine çağrıda bulundular. AKP’li vekiller de çağrının ardından salona gelmeye başladılar.

 

4 BAKAN HALA YOK

Haklarındaki fezlekeler okunacak olan dört bakanın hala TBMM Genel Kurulu’na gelmediği görülürken, Bakanlar Kurulu sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’de yerlerini aldılar.