30 Ağustos pastasını AKP marşıyla kestiler

30 Ağustos pastasını AKP marşıyla kestiler
3 Eylül 2012 09:56

Sözcü Gazetesi, 30 Ağustos pastasının AKP marşıyla kesilmesini manşetine taşıdı ve
şu ifadeleri kullandı:
Olacağı buydu…Zafer Bayramı kutlamalarını sivilleştirip valilere verdiler. Resepsiyonlarda 10.Yıl Marşı yerine AKP’nin açılış şarkısı çalıyor.

Bu yıl ilk kez Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda ilginç gelişmeler yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki dahil, hiç bir belediye başkanının katılmadığı resepsiyonda askerler, giydikleri askeri tören üniforması anlamına gelen ‘Mesdres’ ile dikkatleri üzerlerine çekerken, gecenin tek türbanlı kadını ise Vali Şerif Yılmaz’ın eşi Hilal Yılmaz oldu.

Öte yandan Türkiye haritası üzerinde ay yıldızlı Türk bayrağı şeklinde hazırlanan pasta garsonlar tarafından getirilirken etkinliğin yapıldığı salonda yükselen müzik herkesi şaşkına çevirdi. Önceki yıllar Orduevlerindeki 30 Ağustos resepsiyonlarında onuncu yıl marşı yada zafer marşı eşliğinde kesilen bu pasta, bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelde açılışlarda ve sık sık kullandığı bilindik bir müzik eşliğinde kesildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıl dönümü nedeniyle bir resepsiyon düzenlendi. İlk kez Hilton Oteli Erciyes balo salonunda Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, MHP İl Başkanı Mete Eke, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, askeri erkan ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
“KURSA GİTMEDEN, EVİNİZDEN İŞYERİNİZDEN İNGİLİZCE KONUŞMAYI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. NASIL MI? TIKLAYIN!”
ÖZHASEKİ DAHİL HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Katılımın az olduğunun dikkatlerden kaçmadığı resepsiyona Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere hiç bir belediye başkanı da katılmadı.

“İNŞALLAH TEKRAR BAYRAM YAŞATACAK SAVAŞLAR ÜLKEMİZDE OLMAZ”

Burada gazetecilere günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şerif Yılmaz, Büyük Zafer’in 90. yıl dönümünü ulusça ve milletçe büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. Kutlamalar çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Yılmaz, “Bayramın heyecanını yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte ülkemizin birlik ve beraberliği için şehit düşenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah tekrar Bayram yaşatacak savaşlar ülkemizde olmaz” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN GURUR GÜNÜ”

Resepsiyona katılan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin gurur günü olduğunu belirtti.

10.YIL MARŞI YERİNE AKP’NİN AÇILIŞ MÜZİĞİNİ ÇALDILAR

Yapılan bu açıklamaların ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıl dönümü için Türkiye haritası üzerinde ay yıldızlı Türk bayrağı şeklinde hazırlanan pasta salona alındı. Pasta garsonlar tarafından getirilirken salonda yükselen müzik herkesi şaşkına çevirdi. Önceki yıllar Orduevlerindeki 30 Ağustos resepsiyonlarında onuncu yıl marşı yada zafer marşı eşliğinde kesilen bu pasta, bu kez başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genelde açılışlarda ve sık sık kullandığı bilindik bir müzik eşliğinde kesildi. Bu müzik eşliğinde ortaya getirilen pastayı Vali Şerif Yılmaz eşi Hilal Yılmaz ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral ve eşi Hatice Demiral hep birlikte kestiler.

15 DAKİKA BOYUNCA HAVAİ FİŞEK ATILDI

Pasta kesiminden sonra balo salonunda bulunan davetliler yapılan anons ile birlikte havai fişek gösterisi için otelin teras katına alındı. Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, tarasa çıkan diğer katılımcılar ile birlikte Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde hazırlanan platformdan yaklaşık 15 dakika boyunca atılan havai fişekleri coşku ile izledi. Protokol bu gösteriyi Hilton otelin terasından izlerken, o akşam Atatürk anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş bu coşkuya ortak oldu.

“MASRAFTAN KAÇINMAMIŞSINIZ SAYIN VALİM”

Havai fişek gösterisinin bitiminde Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral’ın bulunduğu kokteyl masasına teşrif etti. Masada bulunun herkes hep birlikte çay içerken Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral Vali Şerif Yılmaz’a dönerek, “Masraftan kaçınmamışsınız sayın Valim” şeklinde ifadeler kullandı. Garnizon Komutanı Demiral’dan bu sözleri işiten Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz da Demiral’a tebessüm ederek karşılık verdi.