3 Tesla Emar Nedir?

3 Tesla Emar Nedir?
29 Temmuz 2021 14:23

Diğer cihazlara göre daha iyi sinyaller toplar böylelikle 3 Tesla emar sayesinde hastalık daha iyi belirlenir. Hastalığın belirlenmesi esnasında hastanın konforu da gözetilmelidir.

 

 

Son derece kaliteli, güvenilir olan 3 Tesla emar en iyi görüntülemeyi kısa süre içinde yaparak hastanın emar içinde sıkılmasını engeller. 3 Tesla emar verileri kısa sürede topladığı için önemli beyin hastalıklarında çok büyük bir zaman kazandırır.

3 Tesla Emar Kimlere Uygulanabilir?

Nöroloji, ortopedi, kardiyoloji hastalarına uygulanabilir. Röntgenler ile anlaşamayan hastalıklar 3 Tesla emar yardımı ile tespit edilir. Beyin ile ilgili şikayetleri olan kişilere de 3 Tesla emar uygulanabilir. En sık olarak kanserin evresinin tespit edilmesinde kullanılır.

Fakat kalp pili takılı olan, protez bir parçası olan kişilere 3 Tesla emar uygulanmaz. Protez ile emar yapılmasını isteyen kişinin protezi MR uyumlu protez olmalıdır.

3 Tesla Emar Cihazı

3 Tesla Emar, genellikle nöroloji, ortopedi, kardiyoloji gibi alanlarda tüm vücudun görüntülenmesine yardımcı olan görüntüleme cihazıdır. Bu cihaz sayesinde kısa süre içinde vücudun yüksek kaliteli görüntüleri çekilir. Yüksek çekim gücüne sahip olan bu cihazın uygulaması normal MR çekim cihazları ile aynıdır.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Rahim filmini çekmek için muayene sırasında hastaya spekulumu takılır. Bu sayede rahim ağzı görüntülenebilir. Görüntülenen rahime balonlu kateter takılır. Hastaya radyoopak içeren bir sıvı madde verilir. Bu sıvı ve balonlu kateter aracılığıyla rahim içine ilerlenir ve rahim filmi çekilir.

Rahim filmi esnasında sıra tüplere geldiğinde hasta bu esnada hafif ağrı ile karşılaşabilir. Bu ağrı dayanılmaz bir ağrı değildir. Kısa sürede geçen, etkisini kaybeden bir ağrıdır. Rahim filmi fiyatları farklı işlemler ile birlikte değişiklik gösterebilir.

Rahim Filmi Nasıl Yorumlanır?

Rahim filmi yapıldıktan sonra her iki tüp de açıksa rahim ile ilgili her şey normaldir. Fakat rahim içi myom ya da polip gibi kitleler ile kapanmışsa rahim filmi sırasında burada anormal bir görüntü oluşabilir. Rahim filmi çekildiğinde hastanın tüplerinin açık durumda olup olmadığına önem verilir.

Çünkü tüpler çekim sırasında spazm geçirebilir ve bu kapalı bir durumdaymış gibi gösterebilir. Hastanın rahim filmini çeken kişi rahim filminde tüplerin açık olmasına bakmalı ve spazm duruma varsa bir müddet beklenerek tekrar bakılmalıdır.

Rahim Filmi Fiyatları Nelerdir?

Rahim filmi fiyatları devlet ve özel hastanelere göre farklılık gösterebilir. Her yıl farklı fiyatlara sahip olan rahim filmi yapılan diğer işlemlere göre fiyatlarında değişikliğe neden olabilir. Rahim filmi fiyatlarını araştırdıktan sonra ister devlet hastanelerinde rahim filminizi çektirebilirsiniz. İsterseniz de özel hastanelerden randevu alarak oralarda gerekli tetkiklerden sonra rahim filminizi çektirebilirsiniz. İşlemlere başlanmadan önce rahim filmi fiyatları ile ilgili size bilgi verilecektir.

Görüntüleme Merkezi Hizmetleri Nelerdir?

Görüntüleme merkezi hizmetleri kişilere farklı imkanlar sunar. Örneğin görüntüleme merkezde MR, tomografi, röntgen, mamografi ve ultrason gibi hizmetlerden yararlanmak mümkündür. Tüm bunlar bir sağlık merkezinde olması gereken görüntüleme cihazlarıdır.

Bazı merkezler bu tıbbi görüntülüme hizmetlerini çeşitlendirerek dijital mamografi, sintigrafi, kemik yoğunluğu ölçümü, renkli doppler, BT Koroner Anjiyograf ve Tüm vücudu kapsayacak MR hizmetlerini de verir. Tüm bu hizmetler görüntüleme merkezlerine göre farklılık gösterebilir.

Görüntüleme Merkezi Ücretleri Ne Kadardır?

Bazı görüntüleme merkezleri bünyelerine daha çeşitli daha kaliteli görüntüleme cihazlarını getirir.  Bu durum da görüntüleme merkezi ücretini arttırabilir.

Hangi tetkiklerin yapılacağı, birden fazla cihaz kullanımı, yapılan diğer işlemler ücrette fiyat değişikliklerine sebep olabileceği için net bir fiyat aralığı vermek doğru olmayacaktır.

Görüntüleme merkezi ücretleri hastanın hangi görüntüleme cihazlarından faydalanacağına göre değişiklik gösterir.