3 iş teklifini beğenmeyenin, yardımları kesilecek

3 iş teklifini beğenmeyenin, yardımları kesilecek
13 Kasım 2012 14:58

Edirne Valisi Hasan Duruer, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım alan ancak, çalışmayan gençlere Türkiye İş Kurumu aracılığıyla 3 iş teklifinde bulunacaklarını, işleri beğenmeyenlerin sosyal yardımlarının kesileceğini söyledi.

 

 

 

 

 Vali Hasan Duruer, Lalapaşa İlçesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikaları gezerken buradaki eleman sıkıntısını İş Kurumu ile ortak çalışarak çözmeye çalıştıklarını söyledi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bir çalışma başlattıklarını açıklayan Vali Duruer, teklif edecekleri 3 işi beğenmeyenlerin sosyal yardımlarının kesileceğini söyledi. Vali Duruer, şöyle dedi:

 

“Organize Sanayi Bölgesi’nde eleman sıkıntısıyla ilgili İş-Kur ile çalışıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım alan genç nüfusa bundan sonra 3 iş teklifinde bulunacağız. Bunları kabul etmeyenlerin vakıftan aldıkları sosyal yardımları keseceğiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak ihtiyaç sahibi insanlara yardım ediyoruz. Bu yardım ettiklerimiz daha çok giyecek, yiyecek ve nakdi yardım oluyor. Çalışma çağında olan nüfusu kastediyorum. Sakatları, yetimleri, dulları, yaşlıları kastetmiyorum. 20-25 yaşında delikanlı fakirlikten dolayı yardım almak için geliyor, kendisine 3 iş teklifinde bulunacağız. Eğer çalışmak istemiyorsa, bileceğiz ki bu insanların çalışmaya niyetleri yok. Fakir fukaranın hakkını bu şahıslara vermek niyetinde değiliz.”