28 Şubat'ta 2.dalga

28 Şubat'ta 2.dalga
19 Nisan 2012 08:58

Soruşturma kapsamında ikinci operasyon yapılıyor. Birçok üst düzey emekli ve muvazzaf askerin evinde arama yapılıyor. Çok sayıda gözaltı kararı var…

Dönemin MGK Genel Sekreteri emekli General Erol Özkasnak’ın evinde de arama yapılıyor.

Soruşturma kapsamında ikinci operasyon yapılıyor. Birçok üst düzey emekli ve muvazzaf askerin evinde arama yapılıyor.

 

 

Bu sabah saat 08.30’da altı ilde aramalar başladı. Çok sayıda gözaltı kararı var…
 
Dönemin MGK Genel Sekreteri emekli General Erol Özkasnak’ın evinde de arama yapılıyor.

 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyonlar başladı. İstanbul, İzmir, Muğla, Adana, Eskişehir, Afyon’da birçoğu üst düzey emekli ve muvazzaf askere ait 30’a yakın adreste arama yapılıyor. Muvazzaf askerlerin tamamının albay rütbesinde olduğu bildiriliyor. Arama yapılan adresler arasında askeri lojmanlar da var. Çok sayıda gözaltı kararının olduğu belirlendi.
 
 

ÖZKASNAK’IN EVİNDE ARAMA

2. dalga operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Özkasnak, dönemin Genelkurmay Güvenlik Dairesi Başkanı Emekli Org. Fevzi Türkeri ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Hikmet Köksal de var.
 

Özkasnak’ın Yalıkavak Beldesi Gümüşkaya sitesinde jandarma korumasındaki villasında bugün saat 08.00’de arama başlatıldı. Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın evinde olduğu ve gelen sivil polislere kapıyı açarak içeri davet ettiği belirtildi. Villanın önünde bekleyen jandarmaların da sivil polislerin gelmesinin ardından, 100 metre uzaklıkta bulunan Gümüşkaya Karakolu’na döndükleri gözlendi. Gazetecilerin eve yaklaşmasına izin verilmiyor.