25 barajına takılmadı 45’inde zabıta yapıldı

25 barajına takılmadı 45’inde zabıta yapıldı
5 Kasım 2018 10:37

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlükler, Sayıştay’ın belediyeye ilişkin 2017 yılı denetim raporuna yansıdı. Rapora göre, ihale kapsamı dışında mal alımı yapımı yapıldı. Yönetmelik şartlarını karşılamayan kişi doğrudan zabıta yapıldı.

 

 

Uğur Şahin / Birgün

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğünce yapılan bir ihale, ‘usulsüzlüğü’ gözler önüne serdi. Buna göre, Kış Spor Organizasyonları Hizmet Alımı ihalesi yapıldı. İhale kapsamında yapılacak organizasyonlar, ‘kış sporları okulları’, ‘uluslararası buz tırmanış festivali’, ‘cirit turnuvası’, ‘atlı kızak ve naturel kızak turnuvası’ olarak belirlendi. Ancak bu kapsamda bir de fitness malzeme alımı da ihaleye dahil edildi. 18 Aralık 2017 tarihinde sözleşmesi yapılan ihaleyle tam 73 kalem mal alındı.

 

‘HİZMET AKSAMASIN’ SAVUNMASI
Sayıştay denetçileri, ihaleye dahil edilen fitness malzemelerinin organizasyonlarla alakası olmadığına dikkat çekerek bu durumun yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Belediye, Sayıştay’a verdiği yanıtta, fitness salonlarının hizmetini geciktirmemek için böyle bir alımın gerçekleştirildiğini belirtti. Sayıştay ise, “Hukuka aykırı işlem yapılmasının kabulü mümkün değildir” değerlendirmesi yaptı.

 

 

https://www.birgun.net/haber-detay/25-barajina-takilmadi-45-inde-zabita-yapildi-235744.html