2018 YGS’de çıkacak konular

2018 YGS’de çıkacak konular
12 Ağustos 2017 10:55

 

ÖSYM gerek YGS gerekse de LYS için konuları ve müfredatları zaman zaman değiştirmektedir.

 

Bu değişim, günümüz öğrenci yetiştirme programları ve eğitim bilimleri programlarına göre şekillendirilmektedir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlar öğrencilerin bilgi, beceri, yorumlama, hız gibi çeşitli özelliklerinin ölçülmesi baz alınarak hazırlanmaktadır. 2018 YGS konuları tüm bu seçenekler göz önüne alınarak değiştirilmektedir.

 

2018 YGS konuları değişikliğini bakıldığında öğrencilerin çalışması gereken bazı konuların azalması sevinç yaratırken, yerlerine yeni konuların gelmesi ise endişe ve paniğe yol açabilmektedir. Öğrencilerimize buradan bildirmek istiyoruz ki; değişen her konu tüm adaylar için değişmektedir, sizler ne kadar hazır değilseniz, diğer adaylarda hazır değil. 2018 YGS konularındaki değişiklikler sizleri ders çalışmaktan alıkoymamalıdır.

 

Değişen konular, o der içerisindeki sadece bir veya birkaç üniteyi kapsamaktadır. Unutulmamalıdır ki o dersin tamamı hala müfredat kapsamındadır ve çalışılması gerekmektedir. 2018 YGS için öğrencilerin, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Fen Bilgisi gibi çeşitli derslere çalışması gerektiği gerçeği devam etmektedir. Bu noktada yinelemekte fayda var; dersler değil konular değişmektedir. Çalışmalarınızı güncellenen müfredata göre ayarlayarak programlarınıza devam etmeniz gerekmektedir.
2018 YGS konularının ağırlıkları sizlerde strese ve ders çalışmamaya neden olmamalı. Tam aksine yeni konu öğrenmenin heyecanını yaşamalı, bu konularda diğer adaylardan daha fazla bilgiye sahip olmanız gerçeğiyle sizleri hızlandırmalıdır.

 

Bu sınavı kazanmak için 2018 YGS konularının önemi oldukça yüksektir ve sizler hız kesmeden çalışmaya devam etmelisiniz. Çalışmalarınıza otarikkoc.com ile devam edebilirsiniz!