11 Yaşındaki Kız 8 Aylık Hamile

11 Yaşındaki Kız 8 Aylık Hamile
6 Ocak 2012 12:18

Cumhuriyet Gazetesi bugün öyle acı bir habere imza attı ki anneler babalar kendi küçük kızl çocuklarının yüzlerine bakamayacaklar. ”Anne baba bu kardeş nasıl hamile kalmış, neden elenmdirilmiş?” sorularına yanıt veremeyecekler! H&H başta tüm kadın Milletvekillerini bu olayın üstüne gitmeye ve artık ÇOCUK GELİN utancına son vermeye davet ediyoruz. SUSMAYIN artık!

Cumhuriyet Gazetesi bugün öyle acı bir habere imza attı ki anneler babalar kendi küçük kız çocuklarının yüzlerine bakamayacaklar. ”Anne baba bu kardeş nasıl hamile kalmış, neden evlendirilmiş?” sorularına yanıt veremeyecekler!

 

H&H olarak , başta tüm kadın Milletvekillerini bu olayın üstüne gitmeye ve artık ÇOCUK GELİN utancına son vermeye davet ediyoruz. SUSMAYIN artık!

 

İmam nikâhıyla evlendirilen 11 yaşındaki kız çocuğu sekiz aylık hamile

Bir ülkenin utancı

BOLU (Cumhuriyet) – Bolu’nun Mudurnu ilçesinde imam nikâhla eşi tarafından hastaneye kaldırılan 11 yaşındaki Z.Ç’nin 8 aylık hamile olduğu belirlendi. Z.Ç. doktorların hastaneye yatması teklifi 25 yaşındaki imam nikâhlı eşi tarafından kabul edilmeyince evine gönderildi. Küçük yaştaki kız çocuğu koruma altına alınmadı, imam nikâhlı kocası hakkında da işlem yapılmadı.

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut köyünde oturan 11 yaşındaki 8 aylık hamile Z.Ç. önceki gece rahatsızlandı. Ambulansla Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan Z.Ç. muayene edilirken, imam nikâhlı eşi E.D. acil servisin önünde bekledi. Bu sırada hastanenin özel güvenlik görevlileri Z.Ç’nin görüntüsünün alınmaması için gazetecilere engel olmaya çalıştı. Doktorlar, Z.Ç’nin hastanede kontrol altında tutulmasını istedi. E.D. doktorların isteğini kabul etmeyerek, muayene olan Z.Ç’yi alarak hastaneden ayrıldı. Z.Ç’nin yaşının küçük olmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmaması dikkat çekerken, hastane yetkilileri konu hakkında açıklamada bulunmadı.

 

‘Büyük haksızlık’

 

?CHP Ankara Milletvekili Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka ’11 yaşında bir kız çocuğu henüz kendi bedenini bile tanımıyorken anne olacak. Bu ne büyük bir haksızlıktır. Çocuk istismarıdır bunun adı.’ Diyerek olaya tepki gösterdi