Youtube Üzerinden Para Kazanmak İsteyenler İçin Tavsiyeler

Youtube Üzerinden Para Kazanmak İsteyenler İçin Tavsiyeler
13 Aralık 2019 16:06

Para kazanmak isteyenler için Youtube mükemmel bir araç olarak kabul görüyor. Fakat Youtube’dan para kazanabilmek için bazı detaylara dikkat etmek gerekli. Aksi halde Youtube’da açılan çok sayıda kanal var. Ve bunların hepsinin de aynı derecede kazandığından söz etmek mümkün değil. Youtube’u ciddi bir kazanç alanına dönüştürmek için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekiyor.

 

1- İlginç Bir Kanal İsmine Sahip Olun

 

Youtube kanallarının ilgi görmesi için ilginç bir isim seçilmesi şart. Bu ismin orijinal, daha önceden kullanılmamış bir isim olması önemli. Sıradan, herkesin seçtiği tipteki isme sahip kanallar ilgi görmezler. Bu kanalların yaptıkları işler ne kadar başarılı olursa olsun, dikkat çekmesi çok zordur. Dolayısıyla internetten para kazanma için önemli bir mecra olan Youtube’da başarının ilk sırrı, çarpıcı isimdeki bir kanal açmaktır. Kanalınızın ismini yaratıcılığınızı kullanarak kendiniz belirleyebilirsiniz. Seçeceğiniz ismin, yaptığınız işle alakalı olması önerilir.

 

2- Basit Videolar Çekmeyin

 

Youtube’da ek iş elde etmek için yayınlanacak videoların sıradan olmaması gerekli. Merak uyandıran, ilgi çeken detaylarla videonuzu süsleyebilirsiniz. Örneğin ses efektleri, yazılar kullanarak videoyu çarpıcı hale getirin. Montaj yapılmayan, çekildiği gibi yayınlanan videolar, sıkıcı bulunabiliyor. Buradan hareketle videonun hatalı kısımlarını kesmek, doğru bir işlemdir. Bunun yanı sıra anlatımı cazip kılmak adına videoya eklemelerde bulunmak doğrudur.

 

3- Anlatımınız Akıcı Olsun

 

Youtube videolarında belki de en önemli detay, anlatımın akıcı olmasıdır. Hiç kimse sürekli duraksayan bir anlatımı daha fazla izlemek istemez. Videoda her ne anlatıyor olursanız olun, anlatımınız başarılı olmalı.

 

Videoda bir el işi anlatıyorsanız, buna hakim olduğunuzu kanıtlamanız gerek. Veya bir yemek tarifi veriyorsanız, bu yemeği en ince detaylarına kadar anlatmanız şart. Yeterli açıklamaya sahip olmayan, başarısız anlatımlar da Youtube da ilgi görmez. Çektiğiniz videoda amacınız, yaptığınız işi çok iyi bilip, bunu insanlarla paylaşmak istemeniz olmalıdır.

 

4- Kanalınızı Tanıtmak İçin Doğru Etiketler Ekleyin

 

Videolarda kullanılan etiketler, bunların hedef kitlelerine ulaşması için elzemdir. Doğru kullanılan etiketler, arama motorlarından gelen kişilerin size ulaşmasını sağlar. Kanalınızı ne kadar çok kişi ziyaret ederse, kazancınız da o denli yüksek olur.

 

Google Adsense reklamlarını videolarınızda yayınlamak için kanalınızın belli bir abone sayısına sahip olması gerekir. Ve videoların da aktif biçimde izleniyor olması Google tarafından konulan bir kuraldır. Bu kuralları yerine getirmek için videolarınızı geniş kitlelere ulaştırmanız gerekir. Videoların konusuyla alakalı, internet kullanıcılarının ilgi gösterdiği etiketler sizi hedefe ulaştırır.

 

5- Sosyal Medya Kanallarını Kullanın

 

Youtube videolarınızı sosyal medya kanallarında paylaşabilirsiniz. Bu sayede anlattığınız konularla ilgilenen çok sayıda kişiye ulaşmanız daha kolay olur. Bunu sağlamak adına Facebook’ta fazla sayıda üyesi olan gruplara girebilirsiniz.

 

Örneğin bir kozmetik kanalınız varsa, kadınları hedef alan bir Facebook grubu işinize yarar. Yayınladığınız videoları bu grupta paylaşmak, sizi kısa sürede tanıtabilir. Aynı şekilde Twitter ve Instagram üzerinden de çeşitli hashtag’ler sayesinde birçok kişiye ulaşabilirsiniz. Videolarınızı ilgi çekici bulan kimseler, kanalınızı ziyaret ettikçe siz reklam gösteriminden para kazanırsınız.

 

6- Orijinal Konular Bulun

 

Videoların çok izlenmesi, seçtiğiniz konuların orijinal olmasına bağlıdır. Son dönemlerde birbirini taklit eden çok sayıda kanal açıldı. Bu kanallar bir süre sonra hiçbir cazibesi olmadığından yok olup gidiyorlar. Bunu aşmak adına ilginç, cazip ve orijinal fikirler üretin.

 

Örneğin yemek tarifi verecekseniz, herkesin bilmediği orijinal tarifler üzerine çalışın. Aksi halde mercimek çorbası gibi tarifleri herkes bildiğinden bu videoların çok izleneceği söylenemez. Ancak farklı bir mercimek çorbası tarifiniz varsa, buna da hiç kimse hayır demeyecektir.

 

Çektiğiniz videolarda insanlara itici gelen uygulamalara başvurmayın. Mesela kozmetik kanalınız varsa, bir maskeyi yüzünüzde mutlaka denemek zorunda değilsiniz. Bunun yerine o maskenin yapımını detaylarıyla aktarmanız yeterli. Ve maskenin etkilerinden, ne kadar süreyle kullanılması gerektiğinden bahsedebilirsiniz. Bu sayede Youtube üzerinden internetten para kazanma kolaylaşır.