YKS’de gözetmen açığı krize dönüştü!

YKS’de gözetmen açığı krize dönüştü!
29 Haziran 2018 11:48

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin, “ÖSYM tarihinin en büyük sınav organizasyonu” dediği YKS’de yaşanan gözetmen ihtiyacı krize dönüştü. “Allah rızası için” gözetmen arayan ÖSYM Ankara Koordinatörlüğü’nün ardından il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de gözetmen avına çıktı

 

 

Mustafa Mert Bildircin / Birgün

 

İlk oturumu yarın düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) gözetmen sorunu aşılamadı. Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Ankara Sınav Koordinatörlüğü’nün okul müdürlüklerine gönderdiği, “Allah rızası için en az beş öğretmeni gözetmen olmaya ikna edin” yazısının ardından şimdi de il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri gözetmen avına çıktı. İstanbul Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yazı göndererek, YKS’de görevli ihtiyacı bulunduğunu belirtti ve görev almak isteyen okul personeli ile öğretmenlerinin okul müdürlüklerine müracaat etmesini istedi.

 

“İvedi” notuyla paylaşıldı

 

Seçim nedeniyle ertelenen üniversite sınavı için gözetmen bulamayan ÖSYM, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini de harekete geçirdi. İlk oturumu 30 Haziran’a, ikinci oturumu ise 1 Temmuz’a ertelenen ve öğretmenlerin resmi tatiline denk gelen sınavlardaki gözetmen açığı Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü’nün okullara gönderdiği yazıyla da gözler önüne serildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka’nın, “İvedi” notuyla 27 Haziran tarihinde paylaştığı yazıda şunlar kaydedildi:

 

“Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda görevli ihtiyacı bulunduğu ilgili yazıda belirtilmektedir. Görev almak isteyen en az lise mezunu kamu görevlilerinin en yakın okul müdürlüklerine müraacat edip kayıt yaptırmalarının sağlanması, okulunuz öğretmen ve personeline duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

 

“Hiçbir gerekçesi olamaz”

 

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, yarın yapılacak sınavın gözetmen eksiğinin tamamlanamamasının, eğitim sisteminin liyakatsiz kişilere teslim edilmesinin sonucu olduğunu söyledi. Programsızlığın, çocukların geleceğine ve yaşamlarına verilen değerin yansıması olduğunu ifade eden Aydoğan, “Bir yıl içerisinde sınavın içeriği üç kez, tarihi de seçim gerekçe gösterilerek iki kez değiştirildi. Şimdi de sınavda görev alacak gözetmen bulunamıyor” dedi. Aydoğan, sınava bu kadar az bir zaman kala görevlilerin tamamlanamamasının hiçbir gerekçesi olamayacağını vurgulayarak, “Öğrencilerimiz özellikle bu yıl içerisinde Türkiye tarihi boyunca yaşanılmamış adaletsizliğe ve haksızlığa uğradılar” diye konuştu.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/yks-de-gozetmen-acigi-krize-donustu-221296.html