YAŞ erkene çekilebilir, komuta kademesi aynı kalabilir

YAŞ erkene çekilebilir, komuta kademesi aynı kalabilir
17 Temmuz 2020 08:57

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde terfi, temdit ve emekliliğin görüşülüp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra alınacak kararların kesinleşeceği yaz dönemi Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) çalışmaları başladı.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin durumuyla ilgili çalışmalar Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nca yürütülüyor. FETÖ’nün gizli yapılanma çalışmalarını önlemek ve ortaya çıkarmak için istihbarat raporları da değerlendirmede dikkate alınıyor.

Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre TSK’da yaz dönemi YAŞ’ı genelde ağustos ayının ilk haftası içinde yapılıyordu. Ancak bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle YAŞ’ın bu ayın sonuna doğru toplanabileceği belirtiliyor..

Kulislerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in hem yaş haddi, hem de görev süresi dolmadığı için mevcut görevine devam etmesinin beklendiği konuşuluyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda, Orgeneral Ümit Dündar kuvvet komutanlığındaki 2 yıllık görev süresini dolduruyor. Henüz yaş haddini doldurmayan Orgeneral Dündar’ın da görev süresinin bir yıl uzatılabileceği belirtiliyor. TSK komuta kademesinde değişiklik olmayacağı da kulis bilgileri arasında.