Yangın alarm sistemlerinin önemi

Yangın alarm sistemlerinin önemi
7 Mart 2018 11:16

Yangın gerek fiziksel gerekse ruhsal birçok yönden insana zarar veren, kısa sürede müdahale edilmediği takdir de can ve mal kayıplarının yaşanmasına sebebiyet verecek büyük bir felakettir.

 

 

Özellikle son yıllarda gelişen teknolojik ile elektrik aksamları gibi birçok yangına sebebiyet verebilecek ürünler ve maddeler yaşam alanlarımızda, iş yerlerimizde ve hatta dinlenmek, huzur bulmak amacıyla gittiğimiz kafe, restoran ve otellerde oldukça fazla kullanılmaktadır. Aksi bir durumda yangın olma ihtimalinin var olması bile insanı rahatsız ve huzursuz edecek bir durumken direk olarak yangınla karşılaşmak ise fiziksel ve ruhsal geriye dönülmez hasarlar bırakabilmektedir.

 
Yangın alarm sistemleri için profesyonel ekibimizden bilgi almak için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz : https://goo.gl/F9TngG

 
Yangın Neden Tehlikeli?

 
Günümüzde yangın neden tehlikeli gibi bir soru abes karşılanabilmektedir. İnsanlar yangının sonuçlarını geçen yüzyıllar içerisinde tecrübe etmiş, görmüş ya da en azından duymuştur. Büyük şehirlerin sadece ufak bir evden çıkan yangından dolayı yok olduğu, köylerin ya da ormanların sadece bir kıvılcımla harap olduğu bilinmektedir. Yine de bu kadar bilgi ve tecrübeye rağmen yangın ve yangın alarm sistemlerinin önemi çok fazla dikkate alınmamaktadır. Yangın tehlikesini örnekle açıklamak gerekirse gece yahut gündüz bir anda ortaya çıkabilecek ve ortaya çıktığı andan itibaren kısa süre içerisinde büyüyerek bütün çevresine zarar verebilecek bir tehlikedir. Kısacası insanın sahip olduğu her şey ki bu gruba mal varlığı kadar hayatı da dahil, çok kısa bir süre içerisinde yok olabilir, kaybedilebilir. Bu durumun yaşanmaması için yangın alarm sistemlerini önemi konusunda bir tereddüt yaşamamak gerekir.

 
Yangın alarm sistemleri yangının başladığı andan itibaren yangının boyutunun farkına vararak ilk önce ortamdaki ve binadaki insanları uyarmaya odaklıdır. Bu uyarıda sonra alarm sistemleri gerekli kurumlara yangın ihbarını otomatik olarak iletebilmektedir. Hem ilan hem de ihbar özelliği sayesinde kısa sürede boşaltılan binaya insanlar daha tam olarak farkına varamadan dahi itfaiye araçları müdahale edebilmektedir, çünkü panik ve korku içinde insanın itfaiyeyi araması dahi güç bir durumdur. Aslında basit olarak gözüken bu işlem o sırada can ve mal tehlikesinin yaşanmasından dolayı genellikle unutulmakta ve farkında olunmadan ikinci hatta üçüncü yapılacak şey olarak görülmektedir, çünkü o durumda insan öncelikle hayatını ve çevresindekilerin hayatını düşünür. İtfaiyenin gelmesi bu sebeple gecikir ve yangın kısa sürede engel olunabilecek boyutların üstüne çıkmaktadır. Söndürülse dahi geriye binadan ya da içindeki eşyalardan eser kalmayabilir. Sadece ufak bir hatadan dolayı belki de emek ve uğraşla yapılan birçok şey yok olabilir. Tamda bu yüzden yangın alarm sistemlerinin önemi oldukça ciddi bir konudur.

 
Ev ve İşyerlerinde Yangın Alarm Sistemlerinin Önemi

 
Özellikle iş yerlerinde iş sahiplerinin sadece kendi mal ve can güvenliğini içermediği için yangın alarm sistemlerinin önemi konusunda daha çok bilgili olmaları gerekmektedir. Söz konusu olan kendi hayat ve maddiyatlarının yanı sıra çalışanlarının ve hatta onların ailelerinin de hayatlarıdır. Bu yüzde özellikle iş yerlerinden güvenlik sistemleri kadar hızlı, bakımlı ve önemli olan bir diğer sistemde yangın alarm sistemleridir.

 
Günümüzde evlerde de yangın tehlikeleriyle karşı karşıya kalmaktayız. Nasıl olabilir sorusu üzerinden düşünmektense nasıl engellenebilir sorusu üzerinde yoğunlaşarak ufak bir yangın alarm sistemiyle evdeki huzur ve güven ortamını artırabilir ve rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Aslında birçok penceren bakıldığında yangın alarm sitemlerini küçük ücretle sizin için 7/24 nöbet tutan bir bekçi olarak görülebilir ve bu kesinlikle çok doğrudur. Unutulmamalıdır ki bu kadar büyük bir tehlike teşkil edebilecek yangın tehlikelerinin önüne geçilmesi için ilk olması gereken şey erken haber almak ve erken ihbar etmektir.

 
Yangın Konusunda Bilgi Edinmek

 

 
Yangın alarm sistemlerinin takılmasının yanı sıra yangın tehlikesi yaratabilecek madde ve teknolojik aletlerle ilgili bilgi edinerek yangın meydana gelmeden önce en azından tehlikenin büyük bir kısmı engellenebilmektedir. Örneğin farkında olmadan patlama riski olan bir objeyi hatta küçük içinde alkol olan küçük bir deodorantı dahi yangın tehlikesi olan bir yerde bırakmak yangının kısa sürede yükselmesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden alarm sistemlerinin yanı sıra yangının oluşabileceği alanlar ve nasıl engellenebileceği hakkında da küçük çaplı bir araştırma yaparak önlem alabilirsiniz.