Vakıf mülkünü 1 milyon 380 bin liraya kiraya vermişler!

Vakıf mülkünü 1 milyon 380 bin liraya kiraya vermişler!
3 Ocak 2018 09:33

İSTANBUL’da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde sahte belgelerle taşınmaz kiralanması olayıyla ilgili çökertilen çetenin Arnavutköy’deki 20 dönümlük araziyi bir işkadınına 1 milyon 380 bin liraya kiraladıkları ortaya çıktı.. Şebekenin son 2 yıl içerisinde aynı yöntemle 5 ayrı vakıf taşınmazını daha kiraya verdiği ortaya çıkarıldı.

 

 

Habip Atam / Sözcü

 

 

Polisi harekete geçiren olay, İşkadını Sevinç D.’nin savcılığa yaptığı başvuruyla ortaya çıktı. İddiaya göre, lojistik işletmeciliği yapan Sevin. D., yeni bir depo inşa etmek için araştırma yaparken Arnavutköy’de Ömerli Mahallesi’ndeki boş bir araziyi uygun olarak değerlendirdi. Arazinin kime ait olduğunu belirlemek için bir bölgedeki bir emlakçıdan yardım istedi. Emlakçı işkadınını İbrahim Evren T.’ye yönlendirdi.

 
ÇALIŞMA BAŞLADI DENETMENLER GELDİ

 

 

İbrahim Evren T., araziyi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kiraladığını, 3’üncü şahıslara devir hakkının bulunduğunu söyledi. Sevinç D. depo yapmayı düşündüğü 20 dönümlük arazi için pazarlık yaptı. Sevin D., 1 milyon 380 bin lira karşılığında araziyi kiraladı. Kiralanan arazide inşaat çalışması başlatan iş kadını, vakıf denetmenlerinin gelişiyle adeta şok oldu. Vakıf görevlileri arazinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğunu ve kimseye kiralanmadığını dile getirdi.

 
10 ŞÜPHELİ

 

 

Dolandırıldığını anlayan kadının başvurusu üzerine, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, çalışma başlattı. İşkadınını dolandıran şüpheliden yola çıkan polis 9 şüpheliyi belirledi. Şebeke elebaşı İbrahim Evren Tokel ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünde görevli memur R. Y.nin de aralarında yer aldığı 19 şüpheli geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin bulunduğu şebekenin daha önce de 4 dolandırıcılık yaptıkları anlaşıldı.

 
VAKIF OFİSİLERİNİ DE KİRAYA VERMİŞLER

 

 

Şebekenin sahte belgelerle kiraya verdikleri mülkler içerisinde, Başakşehir’deki bir işyeri ve Zeytinburnu Veliefendi’deki bir ofis olduğu öğrenildi. Şüphelilerin iki yer için 450 bin lira aldıkları iddia edildi.