Üniversitede vandallık

Üniversitede vandallık
27 Mayıs 2018 09:39

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde Eğitim İş Sendikası’nın ofisinin kapısı, mescit yapılmak üzere kırıldı.

 

 

 

Yaşanan olayla ilgili olarak Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, “Sendikamız, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yetkili sendika. Hükümete yakın sendika yetki alamadı. Üniversite yönetimi böyle bir şeyi hazmedemediği için hemen faşizan bir baskıya doğru gidiyor. Kimseye söylenmeden kapılar kırılıyor. Orası mescit yapılacak deniliyor. Orayı gasp ediyorlar” dedi.

 

 

Sendika yöneticileri, yetki kazandıktan sonra uzun süredir sendikalara verilen odaya yerleşmek üzere çalışmalara başladı. Üniversiteden olur aldıktan sonra odayı boyayıp düzenlediler. Bir süre sonra ise sendika yöneticilerinden odayı mescit yapmak üzere boşaltmaları istendi. Sendika yöneticileri ise başka bir yer gösterilmeden odayı boşaltmayacaklarını bildirdi. Bunun üzerine dün kapı kırılarak içeri girildi. Olayı Cumhuriyet’e değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu: “Buranın tek hâkiminin kendilerinin olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Fiziki bir mobbing var. Artık Türkiye’nin özgürlükler, eşitlik, adalet, hak denilen kavramlarla ilgisi yok. Bu da onun yeni bir tezahürü. Bu baskıyı kabul etmeyeceğiz. Kimse geri adım atmıyor. Korkmuyoruz. Demokratik, sendikal mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu olayın takipçisiyiz. Hukuki olarak da takibini yapacağız. Burası demokratik bir ülke. Demokratik hukuk kurallarına göre çalışmak zorundalar. Hiçbir rektör veya yetkili, kafasına göre, kendi istediği şeyi hukuksuz bir şekilde yapamaz. Özellikle bunu, kırma dökme şeklinde yapanlar mahkemelerde bedelini ödeyecektir. Zaten mevcut bir mescit var.”

 

Kaynak: Cumhuriyet