Türkiye IŞİD militanını polisin elinden kaçırdı

Türkiye IŞİD militanını polisin elinden kaçırdı
26 Eylül 2014 17:30

24.09.2014, yani önceki gün, Avusturya İçişleri Bakanı Karl-Heinz Grundböck Avusturya Haber Ajansı APA’ya, Türkiye’nin Avusturya doğumlu ve Avusturya vatandaşı Mısır asıllı Muhammed M. isimli IŞİD militanını Avusturya’nın yoğun taleplerine rağmen iade etmediğini ve biraz hapiste tuttuktan sonera salıverdiğini, söz konusu IŞİD militanının artık serbest olduğunu ve şu anda nerde olduğunun bilinmediğini açıkladı.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Konunun detayları ise, Spiegel’de şu şekilde yer aldı…

 

IŞİD militanı Muhammed M. Mart 2013’de Hatay-Suriye sınırında sahte pasaport taşıyor olmaktan gözaltına alındı. Muhammed M. artık Abu Usama Al-Gharib şeklindeki sahte ismi kullanıyordu.

 

Muhammed M. Türkiye-Suriye sınırında yakalandıktan sonra önce bir müddet Konya polisinin nezarethanesinde tutuldu ancak maksimal gözaltı süresinin dolmasından sonra Konya’da bir otele yerleştirildi ve her hafta polise giderek imza vermesi istendi. Muhammed M. bir süre imza vermeye gitti ancak sonunda, 19 Ağustos 2014’de ortadan kayboldu ve bu tarihten sonra ne yaptığı ve nerde olduğu bilinmiyor.

 

Muhammed M. Konya’da kalırken, Avusturya İçişleri Bakanlığı Türkiye’den muhtelif defelarda ve ısrarla Avusturya’nın vatandaşı olan Muhammed. M’nin kendilerine iade edilmesini talep etti. Avusturya’nın iade talebinin gerekçesi Muhammed. M’nin bir terör örgütü üyesi olması ve IŞİD adına tehdit videoları oluşturup, yaymaktan dolayı hüküm giymiş olması idi.

 

Ancak Avusturya’nın bu iade talebi her seferinde Türkiye tarafından reddedildi.

 

Belli ki, Türkiye’deki mevcut Hükümet açısından IŞİD militanı olup, kafa kesme videoları yayınlamak suç değil. Bu nedenle IŞİD militanı özenle korunmuş ve serbest bırakılmış.

 

Üstelik bir de otele yerleştirmişler militanı.

 

O halde şunu da söyleyebiliriz, Türkiye’de bedava tatil yapmak istiyorsanız, bir IŞİD militanı olun önce, sonra sınırda sahte pasaportla yakalanın, ardından da mevcut Hükümet sizi otele yerleştirsin.

 

Size para verenler de vardır, otelden çıkın bir güzel gezin bedavadan.

 

Bu arada, mevcut Hükümetin IŞİD militanlarını aktiv olarak nasıl koruduğuna dair henüz kamuoyuna yansımayan çok şey olduğundan eminim.

 

SADECE O SALON DEĞİL

 

Tayyip Erdoğan önceki gün Birleşmiş Milletler salonunda konuşma yaptı.

 

Salon bomboştu, bunun fotoğrafları yansıdı basına.

 

Bu boş salon olayından birkaç hafta önce aslında en az bunun kadar çarpıcı bir fotoğraf daha yer almıştı basında.

 

Maalesef şu anda yerini hatırlayamadım toplantının ama AB ülke liderlerinin de yer aldığı son Avrupa ülkesi toplantısı.

 

Orda çekilen toplu fotoğrafta çok çok dikkat çekici bir sahne vardı…

 

Şöyle ki…

 

Erdoğan son anda kareye girmek için AB ülkesi liderlerinin poz için dizildiği platformun en ön sırasının önünden yürüyerek geçiyor yer almak için ve o esnada onu gören AB ülke liderleri ona ters ters ve garip garip bakıyor.

 

Bunun sebebi ise çok basit.

 

Mesela, şu Avusturya Bakanı önceki gün basına da açıkladığı olayı ve benzer olayları tüm AB ülkesi meslektaşlarına vs. de anlatıyor.

 

Sadece o değil, tüm AB ülke siyasi lider ve kurumları birbirlerine Erdoğan hakkında devamlı birşey fısıldıyorlar.

 

Ve, Erdoğan hakkında şu anda tüm AB ülkelerinde çok kötü bir imaj var.

 

Onu demokrasi içersinde bir figür olarak değil, böyle Kaddafi filan gibi birisi olarak görüyorlar.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor