THY Yönetim Kurulu Başkanı’ndan yabancı gazetecilere FETÖ uyarısı

THY Yönetim Kurulu Başkanı’ndan yabancı gazetecilere FETÖ uyarısı
20 Ekim 2016 08:20

Afrikalı gazetecilere 15 Temmuz Darbe girişimi ve FETO Terör örgütünü anlatan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Türk Hava Yolları neden darbe konusunda devlet konularıyla ilgeleniyor” sorusu üzerine “Bize topyekün saldırdılar bizde topyekün cevap veriyoruz. Ben havayolu şirketini başında olan biri olarak üzerime düşen görevi yapıyorum” dedi.

 

 

 

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm dünyayı kapsayan basın konferansları kapsamında THY, Afrika ülkelerinden 376 basın mensubunu ağırladı. Benin, Çad, Burkina Faso, Cibuti, Etiyopya , Gana, Güney Afrika, Kamerun, Kenya, Kongo, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Tanzanya, Uganda, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır olmak üzere toplam 25 ülkeden basın mensubu ağırlayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şirket politikaları, yeni destinasyonlar, şirketin Afrika açılımı ve Feto terör örgütünü anlattı.

 

 

 

KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPARIZ

 

 

 

Yabancı basın mensuplarının “THY neden darbe konusunda devlet konularıyla ilgileniyor. Bunu devlet yapmazı lazım Türk Hava Yolları’nın bu konularda rolü nedir” sorusu üzerine İlker Aycı şunları söyledi:

 

 

 

“Bu darbe bizi de etkiledi. Havalimanımızı işgal ettiler. İşgal yüzünden uçaklarımız başka limanlara divert etti. Yolcularımız nezdinde bizde itibar zedelenmesi yaşadık. Bunun ötesinde hayatımıza kast edildi. Fetocuların yayınladığı darbe sonrası liste var. Kimi televizyon şirketinin başına getirecekler bizlerin yerine bile atamalar var. Bu darbe sizin gördüğünüz gibi hükümeti ve hükümetin başındakini hedef almıyor. Tüm Türkiye’yi ele geçirmek ve yönetmek kaos çıkarmak ve bir iç savaş çıkarmakla ilgili bir darbe. Benim yolcu sayım düştüğü zaman benim büyüme hızım yavaşlıyor. Biz kendi işimizi hiç kimseye devredemeyiz. Biz kendi işimizi kendimiz yaparız bu ülkede. Ben havayolu şirketinin başındaki bir adam olarak üzerime düşeni yapıyorum. Devletin görevi değil bu hepimizin görevi. Ülkemizi anlatıyoruz bu topyekün bir kalkışmaydı topyekün cevap veriyoruz” diyerek yanıtladı.

 

 

 

ÜLKENİZDEKİ FETOCULARA DİKKAT EDİN

 

 

 

Afrikada’dan gelen gazetecilere 15 Temmuz gecesi yaşanılanlar ve Feto terör örgütü hakkında kısa bir bilgi veren Aycı, “İş adamlarımızı tehdit ederek onlardan yardımlar toplayarak zorla aldıkları yardımlar sayesinde ‘biz bu yardımları Afrika’da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz bu paraları bize verin’ diyerek bizim bu konudaki yardım severlik duygularıyla verdiğimiz topladıkları yardımlarla nasıl kullandıkları belli olmayan ve nereye harcadıkları belli olmayan karanlık bir tablonun içerisine çektiler. Bu insanlar sizlerin ülkelerinde de okullara sahipler, vakıflara sahipler, derneklere sahipler. Yıllar boyunca ülkemizden gelen bürokratları, iş adamlarını sizlerle tanıştırdılar okullar kurdular. Sempatik gözüktüler her burayı ziyaret eden devlet adamlarımız yada özel sökter temsilcisi heyetlerimiz bunların okullarına davet edildi. Bunların okullarında sempatik törenler yapıldı size bize ülke olarak ne kadar yakın olduklarını hissettirip size daha fazla güven kazanacakları fotoğraflar sundular. Sizler bunlara daha fazla sahip çıktınız. Onların daha fazla ekonomik olarak büyümesini ve ülkenizdeki önemli ailelerin çocuklarının daha fazla buraya gitmesini, bunların ne kadar güvenilir insanlar deyip bunlara daha fazla bağlanmaya başladınız. Bunlarda devletinizi o dönemki bu yardımsever ruhlu zararsız insanlar olduğu düşüncesiyle şu yada bu yerde aldıkları desteklerle oralarda daha fazla ekonomik ekonomik faaliyetlere girdiler. İnşaatlar yaptılar, okullar kurdular şirketler kurdular. Bunlara artık prim vermeyin. Bunların okullarına dikkat edin, ekonomik faaliyetlerine dikkat edin, yarın öbür gün sizlerin ülkesinde bizde olduğu gibi birilerinin darbe girişimi olduğunda rahatlıkla aracılık ederler, aktör olabilirler” dedi.

 

 

 

BU SAKİN GÖRÜNENLER TANKLARIN İÇİNDEN ÇIKTILAR

 

 

 

Darbe girişiminde yaşanılan tecrübenin bir gün başkalarına da lazım olacağının altını çizen Aycı konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

“Bizim yaşadığımız tecrübe er yada geç sizlere lazım olabilir. Bizde ne olduysa yarınbir gün sizlerin ülkesinde de bunları yapabilirler bunlar. Bugün gördüğünüz mübarek, sakin yaşayan sesini hiç yükseltemeyen bu tipler bir gün ülkenizde darbe yapanların yanında sağında solunda çıkabilirler. Bizde tankların içinden çıktılar. Askeri tankın içinden görevden el çektirilmiş eski bir emniyet müdürü çıktı. Bu çeteye mensup bir adam çıktı. Askeri üniformanın içerisinden garip adamlar çıktı. Sizlerin ülkesinde öğretmen olarak gördüğünüz sakin iş adamı olarak gördüğünüz bu Fetocular yarın başka bir şey olabilir.”

 

 

FETOYU SİZ DUYMAMIŞ OLABİLİRSİNİZ

 

 

 

Bir basın mensubunun FETO terör örgütünü hiç duymadığını ifade ederek, ‘Size saldıran düşmanlar F- 16 kullandı dediniz çok şaşırdım onları ABD üretti. ABD ile iyi NATO ile aranız iyi. Bu kadar önemli savaş uçakları nasıl bu terörist grupların eline düşmüş’ sorusuna “Nerde yaşıyorsunuz” diyerek yanıt veren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Ben İstanbul’da yaşıyorum. Ben İstanbul’da bir darbe girişimi yaşadım benim halkım yaşadı. Bu terör örgütünü benim biliyor olmam daha doğru değil mi. Çok yakında sizin oralara da sizin ülkenize de gelirler çünkü çıkarları neyse orada olabiliyorlar bunlar. Siz duymadınız diye çok şaşırmayın ama biz arkadaşlarımızla bu ülkenin iş adamlarıyla, sporcularıyla sanatçısıyla size anlatmaya çalışıyoruz. Ben bir vatandaş İlker Aycı olarak cevap vereyim. Onun o silahları önemli olan hangi ülkeye ait olduğu değil önemli olan şey bu silahları şöyle ele geçirdiler. Türk Silahlı Kuvvetlerine giren subay olmak üzere askeri okullara girenlerin sınav sorularının çalışması suretiyle kendi adamlarına bu sınav soruların cevap anahtarlarını vererek kendi adamları pilot yaparak, asker yaparak, subay yaparak o örgüt oraya sızdı.” diyerek yanıtladı.

 

 

 

İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA)