Tek katlı prefabrik evler ile sök tak iki haftada evin hazır

Tek katlı prefabrik evler ile sök tak iki haftada evin hazır
23 Haziran 2018 16:54

Diğer yapı şekillerine göre daha kolay ve rahat bir kurulum ve kullanım sağlayan prefabrik evler, taşıyıcı sistem olarak cıvata somun bağlantılı çelik konstrüksiyondan yapılmaktadır. 7 gün ön hazırlık ve 7 gün de kurulum süresi ile 2 hafta içerisinde tamamen hazırlanmış ve yerleşime hazır hale gelen bu portatif yapılar; çift ve tek katlı prefabrik evler, prefabrik işyerleri, yemekhane ve yatakhane gibi önemli ihtiyaçlara yönelik olan ve daha birçok yapıyı kapsamaktadır. Tek katlı ve çift katlı olarak imal edilebilen prefabrik evler, pano sistemi ile dizayn edildiğinden dolayı yapının eni, boyu ve oda boyutları 1.25 m.nin katları olarak düzenlenmektedir.

 

 

Bu portatif yapı sistemi, Türkiye’deki en kötü iklim ve deprem koşullarına uygun şekilde tasarlanmıştır. Böylece bu evler, Türkiye’nin bütün bölge ve şehirlerinde her mevsimde güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Duvar olarak; çoğunlukla çimentolu yonga levha paneller kullanılır ve bu paneller, yüksek ısı ve ses yalıtımına sahip ürünlerdir. Bu paneller ile yapının duvarları, sudan etkilenmez ve böceklenme yapmaz. Düz bir yüzeyi bulunan betopan ile çift katlı ve tek katlı prefabrik evler,  iç veya dış cephe boyaları ile istenilen renk seçeneğinde kolaylıkla boyanabilmektedir. bu şekilde basit bir demirli radye temel üzerine ankraj veya çelik dübeller ile monte edilen prefabrik yapılar, defalarca sökülüp tekrar tekrar kurulabilmektedir. Portatif olan prefabrik evler, üretim ve montaj ile birlikte yaklaşık 1-2 hafta içerisinde teslim edilebilmektedir.

İsteğe göre değişik malzeme kullanım seçenekleri ile üretilen prefabrik yapılar, ömür olarak düzenli bakım yapıldığı sürece betonarme yapılarla aynı kullanım ömrüne sahiptirler. Betonarme evlerdeki gibi bu yapı şeklinde de yapılacak ev için bulunulan yerleşim yerindeki belediye yetkilisine başvurmak gerekir. Mimari ve elektrik proje çizimlerinin de çizilmesi gereken ruhsat alma işlemini yapı sahibi üstlenmektedir. Prefabrik yapılar, betonarme evlere göre fiyat, yapım süresi, yalıtım ve taşınabilirlik konularında ev sahiplerine daha büyük avantajlar sağlamaktadır.  Tek katlı prefabrik evler, diğer betonarme evlere göre hem malzeme yönünden hemde görüntü bakımından daha hoş görünüşlü ve daha kaliteli olmaktadır.

Prefabrik ev modelleri için http://www.asprefabrikevfiyatlari.com/internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.