Sohbet uygulamaları günden güne eski popülaritesini yakalıyor

Sohbet uygulamaları günden güne eski popülaritesini yakalıyor
4 Temmuz 2018 13:40

İnternetin ilk günlerinden itibaren en popüler olan uygulamalar kuşkusuz chat ve diğer adıyla sohbet uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde insanlar daha sosyal hale gelirken birçok deneyim de paylaşabiliyorlar. Kaliteli sohbet sitesi sayısı azalırken, elde kalan son sitelerde anonim olarak chat yapmanın keyfi bir başka hale geliyor.

 

 

Özellikle 90’lı yıllardaki popülaritesi, her gencin hayatına renk katan sohbet siteleri, günümüzde inanılmaz bir evrim geçirmiştir. Chatroulette gibi sitelerde artık anlık olarak anonim bir şekilde hiç tanımadığınız insanlarla direkt olarak görüntülü chat yapabiliyorsunuz. Daha müstehcen konuşmalar arayanlar için de bizimmekan daha faydalı bir görüntü ortaya koyuyor.

 

Sohbet sitelerinde bir başka önemli konu da mobil uyumluluk. Eğer bir chat sitesi mobile uyumlu değilse gelişmesi mümkün değildir. Bir de kategorizasyonun iyi yapılması önemlidir. Eğer iyi kategorileme yapılamazsa doğru insanları birbiriyle buluşturmak epey zor olur. Bu da kuşkusuz ziyaretçi sayısını ve kalitesini gittikçe düşürür.

 

MiRC de bu konuda unutulmazlar arasında yerini aldı kuşkusuz. MiRC bilindiği üzere ilk olarak ortaya çıkan sohbet uygulamasıydı ve her bilgisayarda özellikle bulunması gerekiyordu neredeyse… Bilgisayarı ilk aldığınızda indirdiğiniz ilk uygulama olan MiRC, bugün önemini yitirmekle yüz yüze kalmıştır. Özellikle web sistemlerinin birbirlerine rahatlıkla bağlanabilmesi nedeniyle artık eskisi gibi mirc’e ihtiyaç duymamakdayız.

 

Sohbet sitesi mantığı her zaman doğru kişiyle doğru zamanda doğru bir başka kişiyi buluşturma ve sohbet etmelerini sağlama konusunda yardımcı olur.

 

İllere özel sohbet uygulaması da bir başka kategorizasyon çeşididir. Bu kategorileme sayesinde şehrinizde yaşayan insanlarla tanışma fırsatı bulabilirsinİz. Bu da size ekstra kolaylık sağlayabilir. Nitekim paylaşımlarınız için ortak bir nokta da bulunması hususunda kolaylık sağlayabilir.