Rosamund Pike ile Radioactive film Değerlendirmesi

Rosamund Pike ile Radioactive film Değerlendirmesi
26 Kasım 2020 11:37

Rosamund Pike tarafından canlandırılan ünlü bilim insanı Marie Curie’nin hayatının son dönemlerinin işlendiği Radioactive filmi, yayınlanmadan önceki dönemde de ses getiren bir proje olarak dikkat çekiyor. Film izle arasına eklenen bu biyografi türündeki yapımda bambaşka bir dilin işlendiği de görülebiliyor. Ana karakterin geçmişi ve geleceği arasında bir birliğin kurulmasına dair başarılı bir zemine olay örgüsü inşa ediliyor. Aynı zamanda da bu filmde bambaşka bir bakış açısı kendini gösterebilecek olsa da hikayenin oldukça dağınık bir şekilde işlenmesi de seyircilerin fazlasıyla enerji harcamasına neden olabiliyor. Özensiz biçimde işlense de karakterlerin etkili biçimde canlandırıldığı da görülebiliyor.

 

 

Radioactive adlı film içerisinde Marie Curie ve eşi Pierre Curie arasındaki ilişkinin yanı sıra beraber bilimsel çalışmalarından söz ediliyor. Aynı zamanda da farklı hikayelere de yer verilen bu sinema projesi içerisinde yan karakterlere dönük sekansları görebilmek mümkün olabiliyor. 2020 yılındaki en başarılı yapımlar arasında görülen bu proje aynı zamanda da 2021 filmleri arasında da son derecede dikkat çeken bir film olarak da görülebiliyor. Tek olumsuz özelliği de olay örgüsünde zamanın ve gelişmelerin karışık bir biçimde işlenmesi durumu olarak görülebiliyor. Derin bir biçimde işlenmeyen yapım fazlasıyla yüzeysel olarak kalsa da izleyicilerin keyifle takip edecekleri bir yapım olarak da söylenebiliyor.

Rosamund Pike’ın bu filminde bilimle uğraşan çiftin radyoaktif elementleri keşfetmelerinden sonra gelişen olaylar dizisinden söz ediliyor. komedi filmleri arasında var olan bu yapımda dünyada görülen gelişmelerden ve yaşanmış olan olaylardan karmaşık bir biçimde söz ediliyor. Aynı zamanda da bilimin hem iyi hem de kötü sonuçlarından da bahsediliyor. Filmin son derecede açık bir şekilde anlatılması ve anlatılmış olan olaylara da yer verilmesi durumu görülebiliyor. Kurguların bile bir gerçekliğe dayandığı bu yapım, herkesin başarılı olarak saydığı projeler arasında yer alabiliyor. Bilimin nasıl kullanılacağı ve ne gibi sonuçların ortaya çıkacağı konusunda da belirli sonuçları sinema izleyici kitlesine aktarma konusunda da öne çıkan bir yapım olarak görülüyor.