O raporu yayınladılar

O raporu yayınladılar
10 Ocak 2017 10:01

CIA, FBI ve NSA geçen hafta Rusya’nın Amerika’daki seçimlere karıştığını gösteren raporu yayınladılar, fakat kanıt sunmayı reddettiler.

 

 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, bakanlığın ABD’nin gizli servislerinin raporunun Rusya’nın seçimlerine karıştığını gösteren kanıtları içermemesinde bir sorun görmediğini, bu durumun gizli servislerin çalışma stili olduğunu bildirdi.

 

 

 

Kirby neden kanıt sunulmadığı sorusuna, “Gizli servislerin kendi metotları ve kaynaklarını saklamak zorunda olduklarını birçok kişinin bildiğini düşünüyorum. Gizli servisler kendi kaynaklarını saklamakla sorumlular” şeklinde yanıt verdi.

 

 

 

Kirby’ye ABD’nin Irak’taki savaşa gizli servislerin bu ülkede güçlü silahların bulunduğuna ilişkin raporu üzerine başladığı hatırlatıldığında, Sözcü bu karşılaştırmayı yanlış bulduğunu belirterek, “Hiç kimse 2000-2001’li yıllarda hata yapılmadığını söylemiyor, fakat bu 15 yıl önceydi, o zamandan bu zamana birçok şey değişti. Biz ileriye gittik, bu hatalardan çok şey öğrendik” dedi.

 

 

Kremlin: “ABD’nin ‘siber saldırılar’ raporu hayal kırıklığı yarattı”

 

 

 

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD özel servislerinin açıkladığı siber saldırılarına ilişkin raporun hayal kırıklığı yarattığını ve dikkatle incelenecek bilgi içermediğini söyledi.

 

 

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada “Raporun açıklanan kısmı Rusya Devlet Başkanı dahil olmak üzere herkese açıktı. Ancak yayımlanan rapor hayal kırıklığına uğratıyor çünkü o kadar az bilgiden o kadar büyük tepki yaratma isteği çok tuhaf.

 

 

Bu rapor, yorumlar için yeni bir bilgi içermiyor, fikrimize göre delili olmayan suçlamalar çok amatör görünüyor ki bu terim profesyonel özel servisler hakkında normalde denilmez“ diye bildirdi.

 

 

Rusya’nın söz konusu suçlamaların hangi bilgiye dayandığını hala anlayamadığını dile getiren Peskov, şöyle devam etti:

 

 

“Bu durum, cadı avına benziyor. ABD meslektaşlarımızın tarihte cadı avı dönemlerini yaşadığını düşünüyoruz. Bu dönemler sonrasında daha sakin ve profesyonel uzmanların göreve geldiğini hatırladığımız için diyalog kurmaktan vazgeçmiyoruz.“

 
Siyamend Kaçmaz / Moskova, 10 Ocak (DHA)