Putin’in danışmanından Türkiye’ye: Sürekli saldırı altında olacaksınız, B planınızı yapın

Putin’in danışmanından Türkiye’ye: Sürekli saldırı altında olacaksınız, B planınızı yapın
6 Kasım 2017 09:45

Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce “Orduda hareketlilik var” diye uyaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı, Rus filozof Prof. Aleksandr Dugin Türkiye’yi “Sürekli saldırı altında olacaksınız, B planınızı yapın” diye uyardı.

 

 

 

“Rusya, ABD’deki seçime müdahale etti” diyen Dugin, ABD’deki seçimde oligarkların Hillary Clinton’u desteklediğini söyledi.

 

 

HaberTürk’ten Nalan Koçak’a konuşan Dugin’in açıklamaları şöyle:

 
“Türkiye’nin Batı’yla ittifakı sona erdi”

 

- Türkiye, Atlantik’le ittifakının sonuna mı geldi?

 

Kesinlikle evet. Irak’ın işgali ve ABD’yle yaşanan krizin ardından (Tezkere krizinden bahsediyor), Ankara yeni tehlikenin Batı olduğunu anladı. Batı, Türkiye’yi arasına almak istemiyor. ABD, Kürtleri destekleyerek Türk ulus devletine tehdit oluşturuyor. Erdoğan, hem Müslümanlar hem Batı’yla ittifak yaptı. Sonuç? Darbe girişimi… ABD darbeyi, İslamcı ideolojiyi, FETÖ’yü kullanarak organize etti. Davutoğlu’nun Suriye politikası da bir başka örnek. Yine İslamcı ve Batıcı fikirlerin karışımıydı. İşlerin geldiği nokta Erdoğan’a Batı’yla ilişkilerin bittiğini gösterdi

 

 

- Neden?

Çünkü Erdoğan jet meselesi nedeniyle özür dilemiş ve Rusya’yla ilişkileri onarmıştı. Batı’nın gözünde onlara ihanet etmişti.

 

- Yani Putin’le yakınlaşma darbenin nedeni miydi?

 

 

Hem o hem Erdoğan’ın bağımsız politikaları. Erdoğan ne kadar çok özgür olmak isterse, o kadar çok Batı’nın hedefi oluyor. Eğer Türkiye tek parça kalmak istiyorsa bunu Batı kampının içinde yapamaz. Meclis’e o bombaları Rusya yağdırmadı.

 

 

Söyleşinin tamamı için tıklayın